Karne Hediyesi Bisikletiyle Çekirdek Almaya Giderken Kazada Hayatını Kaybetti

Bursa‘da, dayısının karne hediyesi olarak aldığı bisikletle çekirdek almaya giden ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki Reyhan Muzaffer kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Teşekkür belgesi aldığı öğrenilen Reyhan’ın annesi Seyide Muzaffer, "Ben ona hem anne, hem baba oldum, bana takdir almaya söz verdi, ama ömrü yetmedi." dedi.

Bursa‘da, dayısının karne hediyesi olarak aldığı bisikletle çekirdek almaya giden ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki Reyhan Muzaffer kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Teşekkür belgesi aldığı öğrenilen Reyhan’ın annesi Seyide Muzaffer, "Ben ona hem anne, hem baba oldum, bana takdir almaya söz verdi, ama ömrü yetmedi." dedi.

Merkez Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi 2. Meriç Sokak’ta ikamet eden, Şehit Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen İlköğretim Okulu 5. sınıfını teşekkür belgesi ile tamamlayan Reyhan Muzaffer’e dayısı Murat Muzaffer karne hediyesi olarak bisiklet aldı. Anne Seyide Muzaffer ise söz verdiği bilgisayarı aldı. Geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinde annesinden çekirdek almak için 50 kuruş isteyen Reyhan, karne hediyesi bisikletiyle markete gitti. Kurtbasan Caddesi üzerinde yolun daraldığı bölümde kamyonun geldiğini gören Reyhan, bisikletini bırakarak kaldırıma çıkmak istedi. Bu sırada Yüksel B. idaresindeki 16 BU 304 plakalı kamyonun altında kalan Reyhan Muzaffer ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Muzaffer yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ahıska Türkü Reyhan’ın ölümü başta annesi olmak üzere akrabalarını yasa boğdu. Babası Azerbaycan’da yaşadığı öğrenilen Reyhan’ın annesi tarafından büyütüldüğü öğrenildi. Küçük kızın dayısı Murat Muzaffer, olayı şöyle anlattı: "Hepimiz evdeydik. Benim eşim ve çocuklarım gitti parka gitti. Evdeki annesinden 50 kuruş para alarak çekirdek almaya gitti. Bakkala giderken yolun daraldığı bölümde kamyonu görünce durmuş, bisikletinden inmiş. Kamyon altında ezilmiş. Devamlı oynadığı yoldu. Şöför kamyonun sağına bakmamış, olduğu yerde çocuk kamyonun altında kalmış. Bu yolda hep sorun vardı. Devamlı kaza oluyordu. Bu bina sebebiyle arabalar birbirlerini görmüyor. Dar bu yol, otobüsler geliyor, dönemiyorlar. Daha önce de çok sayıda kaza oldu. Hep yiğenime ‘bir şey almadım’ diye hayıflanıyordum. Arkadaşının bisikleti vardı, ben de aldım. Hatası yoktu. Babasız, yetim şekilde büyüdü."

EN BÜYÜK GÖSTERİSİNE HAZIRLANIYORDU

Kısa hayatına çok sayıda başarı sığdıran Reyhan Muzaffer, Ahısta Kürtür Evi Folklor Grubu üyesiydi. Folklor hocası Timur Kadir, “Özel bir folklor grubumuz var. En başarılı öğrencilerimizden biriydi. Bunu söylerken, böyle bir olay olduğu için söylemiyorum, elimizde kayıtlar da var. Çok başarılıydı. Ona ‘takdir cadı’ derdim. Gerçekten başarılıydı. Bu ay sonunda bugüne kadar yaptığımız gösterilerin en büyüğünü yapacaktık” dedi.

"BABASIZ KALDI, BÖYLE OLDU" DEMESİNLER

Acılı anne Seyide Muzaffer ise yaşadığı acıyı anlattı. Perşembe günü akşam saatlerinde tek evladı olan Reyhan’ın çekirdek almak için kendisinden 50 kuruş istediğini belirten anne Muzaffer, "Geldi bana ‘anneciğim canım sıkılıyor, para ver çekirdek alayım’ dedi. Ben parayı verdim. ‘Anneciğim çekirdek alıp, beraber parka gidelim’ dedi. Evde misafir olduğunu, parka gelemeyeceğimi söyledim. Sadece onu söylüyorum; onu çok özleyeceğim. Babasız büyüttüm ben onu. Hiçbirşeyden eksik bırakmadım. Ne istediyse aldım, giydirdim. Demesinler ki; babasız kaldı, böyle oldu." diye konuştu. Karne gününde Reyhan’ın teşekkür belgesini kendisine gösterdiğini anlatan anne Muzaffer, "Ben teşekkür istemiyordum, taktir belgesi sordum. Bana dedi ki, ‘Anneciğim 6. sınıfta söz veriyorum, sana taktir belgesi alacağım’ dedi. Bu ay sonunda folklor gösterisi vardı.” diye konuştu.