Dağyenice Termal Turizm Köyü, Bursa‘dan Dünyaya Açılmaya Hazırlanıyor

Bursa Dağyenice köyünde yapılması planlanan Termal Turizm Köyü projesi ile ilgili kararın Bakanlar Kurulundan çıkması sonrasında çalışmalar hızlandı.

Bursa Dağyenice köyünde yapılması planlanan Termal Turizm Köyü projesi ile ilgili kararın Bakanlar Kurulundan çıkması sonrasında çalışmalar hızlandı.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Dağyenice köyünde yapılması planlanan Termal Turizm Köyü projesi hakkında bilgi verdi. Dağyenice’nin Bakanlar Kurulundan turizm bölgesi ilan edilmesiyle ilgili kararın çıktığını ve resmi gazete yayınlandığına dikkat çeken Kemal Demirel, "Bu alanın kullanılması, turizme kazandırılması, belki dünyaya kazandırılması noktasında sayın Valimizin ciddi gayretleri oldu. Bizde bu konuda elimizden geleni yaptık. Gerekli incelemeler yapıldı ve bu aşamaya gelindi." dedi.

Dünyada yeni gelişen kavramın “wellness” sağlıklı ve geç yaşlanma olduğunu vurgulayan Demirel, Dağyenice’de ki hedeflerinin günlük 15 - 20 bin kişi ağırlamak olduğunu bildirdi.

Kemal Demirel, Dağyenice’de çirkin bir görüntü sergilemeyecek, doğayla uyumlu, sağlık turizminin birinci öncelikli olacağı, dünyada mevcutlarında gözlenen hatalardan da arınmış bir merkez yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

Dağyenice’ye yapılacak yatırımın yaklaşık 2 milyar doları bulacağını söyleyen Demirel, "Yatırım bir şekilde olur ama, onun devamlılığı esastır. Devamlılığına zarar getirecek bir yanlış yapmamamız gerekir, esas mesele budur." şeklinde konuştu.