Bursa Teknik Üniversitesi’Nden Nezaket Ziyaretleri

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Ali Sürmen, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan kurum ve kuruluşlara iade-i ziyarette bulunuyor.

Bursa Teknik Üniversitesi’Nden Nezaket Ziyaretleri
Bursa’nın ikinci üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Demir ve Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ve AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’a iade-i ziyarette bulundu.

Ziyaretlerde konuşan Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversite-sanayici iş birliği konusunda BTÜ ile birlikte Bursa’da yeni bir sayfanın açılacağını söyledi. Her zaman Bursa için çalışacaklarını ifade eden Prof. Dr. Sürmen, STK’lardan kamu kuruluşlarına kadar birçok kurum ve kuruluşa çözüm ortağı olmak için hazır olduklarını belirtti.

Bu konuda temasa geçtiği kişi ve kuruluşların heyecanlarının gözlerinden okunduğunu söyleyen Rektör Sürmen, “Herkes bu konuya olumlu bakıyor. Bu durum bizim de heyecanlanmamıza, şevkle çalışmamızda öncü oluyor. Bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu doğrultuda her türlü destek ve yardıma biz Bursa Teknik Üniversitesi olarak varız” dedi.

Ziyaretlerde BTÜ’nün kurulacağı yer konusundan da bahseden Prof. Dr. Sürmen, hem BTÜ, hem de Bursa için en uygun yeri belirlemek amacıyla çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini kaydetti. Kamuoyunda bazı yer alternatifleri üzerinde çeşitli görüşlerin dile getirildiğine değinen Sürmen, “Bize ne mutlu ki, Bursa BTÜ’ye sahip çıkıyor. Bugüne kadar bize yer tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Recep Altepe’ye ve kampus alanı için seferber olan diğer yetkililere teşekkür ediyoruz. Biz de mevcut yerler veya diğer alternatifler arasından en uygun olanının belirlenmesini istiyoruz. Kampus alanı için şu anda kamuoyunda bahsi geçen yerlerle ilgili olarak herhangi olumsuz önyargıya sahip olmadığımızı özellikle vurgulamak isterim. Bilimsel ihtiyaçlar ve planlama ilkeleri ışığında, geniş bir konsensüsle en uygun yerin belirleneceğini umuyoruz” açıklamasını yaptı.

İLK ETAPTA ESKİ VETERİNERLiK FAKÜLTESİ KULLANILACAK

Prof. Dr. Sürmen, Eylül ayına kadar alınacak olan öğretim elemanları ile 2011- 2012 eğitim döneminde iki bölüme alınacak öğrenciler için defterdarlık tarafından BTÜ’ye tahsis edilen, Merinos Kavşağı’ndaki eski Veteriner Fakültesi binalarının hazırlandığı bilgisini verdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, eğitimde yapılan her yatırımın Bursa ve ülke için kazanç olduğunu belirtti. Bu kapsamda üzerlerine düşen sorumluluk varsa bunu yerine getirebileceklerini dile getiren Bozbey, “Ben de bir teknik adam olarak BTÜ’nün başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BTÜ heyetini karşılayan MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ise, BTÜ’nün Bursa için kazanç olduğunu kaydetti. Üniversite idaresine başarılar dileyen Topçu, üniversitenin teknik konularda şehre önemli katkılarda bulunmasını beklediklerini dile getirdi.

BTÜ Rektörü ile Rektör Yardımcılarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, Bursa’da son dönemde büyük yatırımların gerçekleştiğini, Bursa Teknik Üniversitesi’nin de bu yatırımlar arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Ekonomik potansiyeli bakımından Türk ekonomisinin lokomotif illerinden olan Bursa’da uzun yıllardır bir Teknik Üniversite ihtiyacı olduğunu, bunun bu dönemde gerçekleşmesinden de mutluluk duyduklarını ifade eden Yalçın, Ak Parti olarak BTÜ’ye her konuda destek olacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA