Otomobilin Ezdiği 4 Yaşındaki Betül‘ün 9 Nüfuslu Ailesi Tek Göz Odada Yaşıyor

Bursa‘da oyun oynarken otomobilin altında kalan 4 yaşındaki Betül‘ün 9 nüfuslu ailesi tek göz odada yaşam savaşı verirken, işsiz baba hurda karton toplayarak çocuklarına bakmaya çalışıyor.

Gürsu ilçesinde ikamet eden İlvan ve Asuman Karagöl çiftinin 7 çocuğundan biri olan Betül Karagöl (4), evinden bir sokak ileride ablası Edanur ile oyun oynarken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Minik Betül‘ün hayatını kaybetmesinin ardından, Karagöl ailesinin büyük dramı ortaya çıktı. Erzurum‘dan bir umutla Bursa‘ya gelen ancak uzun süre iş bulamayan baba İlvan Karagöl, hurda karton toplayarak tek göz odalı evinde 7 çocuğuna bakmaya çalışıyor. Minik Betül‘ün ölüm haberiyle yıkılan baba, "Çocuklarımı kimseye muhtaç olmadan büyük zorluklar içinde büyütmeye çalışıyorum. 6 kız çocuğumun en küçüğü olan Betül‘ümü kaybettim. Öğrendiğime göre araç sokak arasında hızla ilerliyordu. Bunlara önlem

alınmalı. Artık canlar yanmasın" şeklinde konuştu.

Anne Asuman Karagöl ise, "Yüreğim yanıyor. Ana caddelerde önlemler var ama asıl önemli olan sokaklar. Sürücüler sokak arasında hızlı sürmesin. Benim kızım çok sakindi. Araba görünce hemen kenara çekilirdi ama kazada kaybettik. Çok üzgünüm" dedi.

Amca İrfan Karagöl, ailenin tek göz odada yaşam mücadelesi verdiğini kaydederek, "İlvan ağabeyim zor şartlar altında çocuklarını büyütüyor. Minik Betül‘ü kaybetmemiz çok büyük acı. Acılar hiç dinmiyor" diye konuştu.

Hastanedeki yaşam mücadelesine yenik düşen Betül Karagöl, Yenidoğan Merkez Camii‘nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Yenidoğan Mahallesi Mezarlığında defnedildi.

Kaynak: İHA