'Kılıçdaroğlu teröre ve teröriste şevk verdi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Kılıçdaroğlu'nun, "Terörle mücadele edecek komutan mı bıraktınız, hepsi hapiste, morali bozuk ordunun" sözlerini sert bir dille eleştirerek, "Kılıçdaroğlu bu sözleriyle teröre ve teröriste şevk verdi. Bu eleştiriler işi yıkıcı hale getirir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, tv8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümüne konuk oldu. Gedikli, terör faaliyetlerinin neden arttığını anlattı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'da verilen 13 şehitin ardından yaptığı açıklamayı sert bir dille eleştirdi.

"FORMÜL 3K: KORKU, KAOS VE KRİZ"

Bir seyircinin, "Diyarbakır'ın en çok istihdam ve iş imkanı sunan şehirler arasında olması birilerini rahatsız etmiş olabilir mi? Bütçenin fazla vermiş olması da bu terör faaliyetlerini kışkırtmış olabilir mi? Karanlık bir el harekete geçip gelişmeleri engellemiş olabilir mi?" soruları üzerine Gedikli, "Hepsiyle alakası var" dedi. "Türkiye'nin daha iyi bir noktaya gelmesiyle alakası var. Türkiye'nin başarılarıyla alakası var. Türkiye'nin artık güçlenmesiyle alakası var. Türkiye'nin artık dünyada bir itibar sahibi olmasıyla alakası var. Bölgesinde bir güç olmaya dönüşmesiyle alakası var" diyen Gedikli, "Birileri de bunu istemiyor demekki. Türkiye'nin bu gücünden, bu demokratikleşme hamlelerinden rahatsız olanlar var. Huzur ortamından, barış ortamından rahatsız olanlar var. İnsanların birbiriyle kavga etmesini isteyenler var, demek ki onlar da suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Bunu hep 3K 1D diye izah ediyorum. Önce bir korku ortamı doğurmak, arkasından bir kaos oluşturmak, oradan da bir ekonomik kriz çıkarmak ve darbe" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU BU SÖZÜYLE NEYE HİZMET EDİYOR?"


Kılıçdaroğlu'nun, "Terörle mücadele edecek komutan mı bıraktınız, hepsi hapiste, morali bozuk ordunun" sözlerini sert bir dille eleştiren Bülent Gedikli, "Bu kadar vahim bir söz söylenemez. Bu sözü duyduğumda dondum kaldım. Bir anamuhalefet başkanı nasıl böyle bir şey söyler? Adeta teröre ve teröriste şevk veren bir cümle sarfediyor. O manaya gelir bu. Böyle bir söz söylenebilir mi? Zaten terörün istediği kaos, ortam karışsın, insanlar birbirlerine güvensiz olsunlar. Siz bu sözünüzle neye hizmet etmiş oluyorsunuz ?" diye konuştu.

Bu sözün başka bir sakat tarafı daha olduğunu belirten Gedikli, "Terör yeni bir olay mı, son 3 yılda mı ortaya çıktı. Bu 25 yılın sorunu 1984'ten beri var. Türkiye'nin başında yıllardır büyük bir bela. Bu işin geçmişi de var. Bu kadar geçmişi olan bir terörü, siz kalkıpta bugün yaşanan bir takım hadiselerle bu işi konjonktürel bir takım şeylerle izah ettiğiniz anda büyük bir yanlışa düşersiniz ki, o yanlışa da düşmüştür" ifadelerini kullandı.

"TERÖR AYSBERG GİBİDİR"


"Daha önce hapiste olan paşa yoktu yine terör vardı. Şimdi bu nasıl bir mantık" diyen Gedikli şöyle devam etti:

"Terörün istediği kaos ortamı olsun, insanlar birbirleriyle kavga etsin, kırıcı, yıkıcı eleştriler gelsin. Yapıcı eleştiriye herkes açık ama bunlar işi yıkıcı hale getirir, yanlış noktalara getirir. Bunları söylemekle birilerinin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz.

Terörist dediğiniz şey sadece terörist değil, onnun arkasında bambaşka yapılar var, bir lobi var. Üç beş tane teröristten bahsetmiyoruz, büyük bir lobiden bahsediyroz. bu lobinin iç ve dış uzantıları var, çok daha geniş uzantıları var. Bu aysberg gibidir, baktığınızda siz bir kıamını görürsünüz ama aşağı inme imkanınız olsa, o yapının ne kadar genişlediğini, su altında ne büyük bir yer tutuğunu görürsünüz. Böyle bir yapıdan söz ediyoruz. Öyle olmasa Türkiye yıllardan beri bununla mücadele etmek zorunda kalır mıydı, o kadar basit olsaydı bu mesele. Siz bunları görerek bu sözleri söyleyeceksiniz. Yani Türkiye'nin karşı karşıya olduğu bu yapı nedir, bu güçler kimlerdir bunları görmeden kalkıp böyle basit bir takım şeyler söylemek yanlış olur."