Sungurlu‘da Sulanabilir Tarım Arazileri Meyve Bahçelerine Dönüştürülüyor

Çorum‘un Sungurlu ilçesinde sulanabilir tarım arazilerinin meyve bahçelerine dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Sungurlu İlçe Tarım Müdürü Cemal Şentürk, geçtiğimiz yıl yaptıkları ceviz fidanı çalışmasının ardından bu yıl da elma fidanıyla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Şentürk, bütün köyleri gezerek alan taraması yaptıklarını, üreticilerin talep ettikleri fidanların tespitini yaptıklarını belirtti. Ceviz, elma, bağ ve kiraz talepleri ağırlıkta olduğunu, özellikle ceviz için talep iki katına çıktığını belirten Şentürk, "İklim müsait, Sungurlu meyve tarımı için hazır. Elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

"Sungurlu‘da 115 bin dekar sulu tarım arazimiz mevcut" diyen Şentürk, "Bu alanların 75 bin dekarı buğday tarımı yapılıyor Geri kalan 40 bin dekar arazinin büyük bir bölümü boş. Biz bu araziler için ne yapabiliriz fikri üzerine çalışıyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamımız Hulusi Şahin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteğiyle harekete geçtiklerini söyleyen Şentürk, 50‘ye yakın proje hazırladıklarını, bunlardan 8 tanesinin SYDV mütevelli heyetinden geçerek Ankara‘ ya gönderildiğini, diğerlerinin ise değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi. SYDV kaynaklarının çiftçimiz için önemli alternatif olduğunu söyleyen Şentürk, yeşil kartlı çiftçilere geri dönüşümlü olmak kaydıyla 15 bin TL limitli ve 8 yıla varan geri ödeme vadelerinde ve faizsiz

olarak kaynak aktarılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA