Bursa Büyükşehir Meclisi‘nde Gerginlik

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında CHP‘li Ceyhun İrgil‘in, "Burada ovanın korunması konusunda da fantezi yapıyoruz. Bu ovayı kim koruyorsa tecevüz ediyor. Doğru düzgün planlayın da tecavüz bitsin" sözleri, gerginliğe sebep oldu.

Toplantıda, Fomara‘da bir hastanenin 231 metrekarelik radyasyon ünitesini yeşil alana inşa ettiği ve sonra meclisten imar izni istediğini söyleyen CHP‘li Ceyhun İrgil, "Daha önce meclisten ret kararı çıkmıştı. Buna rağmen bir yerlerden güç alınarak yapılıyor. Sonra da önümüze ‘karar verin‘ diye getiriliyor. Burada ovanın korunması konusunda da fantezi yapıyoruz. Bu ovayı kim koruyorsa tecevüz ediyor. Doğru düzgün planlayın da tecavüz bitsin. Kim himayesine alıyorsa ırzına geçiyor. Sanayi bölgelerinde de,

her belediye, her siyasi parti, belediye kararlarına rağmen yapıyor. Yeşil alan dediğimiz halde binayı yapıp geçirmeye çalışıyorlarsa neden izin alıyorlar? Yapılmış bitmiş, sonra önümüze getirip izin istiyorlar. Kime dayanarak yapıyorlar? Belediyenin hiç mi kontrol elemanı yok? Benim itirazım ahlaki duruşa. Yapıp sonra izin istemeğe tepki gösteriyorum" diye konuştu.

Başkan Recep Altepe de, söz konusu alanın mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu, 20 yıllığına yap-işlet-devret şeklinde anlaştıklarını anlatarak, "Bizim de içimize sinmeyen çok şey var. 4 yıl oldu. Sözleşmeye göre her geçirdikleri gün için ceza ödüyorlar. Günlük cezası var. Bu yaptırımı uyguluyoruz. Problemli yer oldu. Yaptıkları, yeşil alan altında bir yer var. İşimiz olmuyor. Kiraya artı yansıtıyoruz. Problemin çözümü gerekiyor. Rakamlar, cezalar büyüyor. Çıkmaza giriyor. Çözüm de olmuyor. Tamamlayıp

bitirmeleri gerekiyor. 16 yıl sonra da bina bize kalacak" dedi.

Bunun üzerine Ceyhun İrgil de, "Kimden cesaret alıp bunlar yapabiliyorlar? Bütün vatandaşlar için de geçerli mi? Bir yerlerden ruhsat almış olabilirler mi? Nasıl olur da meclisin önüne gelir? O zaman birileri kukla mı" ifadelerini kullandı.

Gürsu Belediye Başkanı AK Parti‘li Orhan Özcü ise, "Bu ovayı kim koruyorsa tecevüz ediyor" sözlerinden dolayı İrgil‘e tepki göstererek, "Terbiyesizlik yapmaya kimsenin hakkı yok. Bir meclisin usulü var. Özür dilemesini istiyorum" dedi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, ithamların ağır olduğunu savundu.

Başkan Recep Altepe, muhalefetin her şeyi söylediğini, bunların zabıtlara geçtiğini, herkesin söylediği sözlere dikkat etmesi gerektiğini kaydederek, "Söyledikleri herkesin kendi ayıbıdır. Bunlar yazılacaktır. Bunlar önergeyle geri alınmaz. Ağızdan çıkan söz geri gelmez. Yanlış bir şey söylediğiyse tarihe geçti" diye konuştu.

Tartışma, maddelerin görüşülmeye devam edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA