Bozüyük‘te Yüzme Kursuna Yoğun İlgi

Bozüyük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yaz spor okulları yüzme kursu yoğun katılımla başladı.

Bozüyük Belediyesi Kapalı Spor Salonu yanındaki açık yüzme havuzu, tekrar kullanılabilir hale getirilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Geçen sene bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzunu bu yıl yüzmeyi öğrenmek isteyen minikler doldurdu. Kızlar ve erkekler olarak yaşları 7 ile 13 arasında olan toplam 300 öğrencinin başvurduğu yüzme kursunda 4 eğitmen ve 2 cankurtaran görev yapıyor. Yaş ve cinsiyete göre gruplandırılan minik yüzücülerden erkekler gurubu Salı ve Perşembe günü, kızlar gurubu ise Çarşamba ve Cuma günleri 1‘er saatlik derslerle yüzmeyi öğrenecek.

İlk derslerine velileriyle birlikte gelen minik yüzücülere havuz kenarından anne ve babaları da destek olurken ilk günde suya alışma egzersizleri yaptılar. Günümüzde popüler sporlar arasına giren ve yoğun ilgi gören yüzme kurslarında minikler hem yüzme öğrenecekler hem de bu sıcak havalarda serinleyecekler.

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, yüzme kursuna katılan öğrencileri ziyaret ederek başarılar diledi. Berberoğlu, Belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaz Spor Okulları çerçevesinde düzenlenen ve çalışmalara başlanan yüzme kursuna gelen minik yüzücüleri ziyaret etti. Belediye tarafından faaliyete geçirilen Yarı Olimpik açık yüzme havuzunda yapılan derslere katılan Berberoğlu, minik yüzücülere başarılar diledi. Kurslara katılan öğrenci velileriyle de tek tek görüşen ve kısa sohbetler gerçekleştiren Berberoğlu bir süre havuz başında kalarak dersleri izledi.

Kaynak: İHA