Uludağ Ormanlarında Kaybolan Kuyumcu İçin Seferberlik

Uludağ‘da kamp yaptığı çadıra gitmek için orman yolunu kullanan kuyumcu genç, yeterli işaretleme olmayan patikada kaybolunca kabus dolu saatler yaşadı. Jandarma ekipleri, aydınlatma fişekleri atarak kuyumcuyu ormanda sağ salim buldu.

Çobankaya‘da ailesinin kaldığı çadıra gitmek için Teleferik‘le Sarıalan‘a çıkıp patikaya giren kuyumcu, akşam saatlerinde yeterli işaretlemeler olmadığı için yolunu kaybetti. Uludağ Milli Park Müdürlüğünün Çobankaya Çadırlı Kamp alanında kendisini bekleyen eşi ve annesini telefonla arayıp yolunu kaybettiğini söyleyen Harun Yüce (36), havanın kararması ile işinin daha da zorlaştığını belirtti. Ailesi, Oteller Bölgesi‘ndeki jandarma karakoluna giderek gece saat 21.30‘da kayıp müracaatında bulundu.

Jandarma Dağ Arama Kurtarma Birliği yetkilileri, karakol önünden ilk olarak ormanlık alana aydınlatma fişeği attı. Telefon irtibatı ile fişeği gördüğü noktayı bildiren genç kuyumcuya, 5 kişilik bir tim otellerin altından patikaya girerek ulaşmaya çalıştı. Harun Yüce‘nin elektrik telleri altında, dere kenarındaki yerini muhafaza etmesini söyleyen jandarma ekibi, orman içerisinde bekleyen kuyumcuya ulaştı.

2 çocuk babası Harun Yüce, Zobran Deresi‘ni geçtikten sonra Çobankaya‘ya çıkan patikayı yeterli işaretlemeler olmadığı için bulamadığını, bu sebeple de dere kenarında yolunu kaybettiğini söyledi. Akşam ezanını duyduğu için oteller veya kamp alanına yakın bir yerde olduğunu tahmin ettiğini ancak gece karanlığında ormanda bulunmanın insanı ürperttiğini belirten Yüce, kolay ulaşılabilecek bölgeden daha fazla uzaklaşmamak için jandarmadan yardım istediğini söyledi. Milli Parklar Müdürlüğünün

Sarılan-Çobankaya arasında patikayı kullanmak isteyenlerin güvenli hareket etmesi için Zobran Deresi üzerine yayalar için bir köprü yapıp yoldaki işaretlemeleri artırmasını isteyen Yüce, yaz-kış, bilen-bilmeyen yüzlerce vatandaş ve dağcının tercih ettiği orman içi patikanın daha bakımlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA