Azerbaycan Büyükelçisi Bağirov Samsun‘da

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası‘nın (TSO) düzenlediği "Ülke Günleri" programına katılmak üzere Samsun‘a gelen Azerbaycan‘ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağirov, Vali Hüseyin Aksoy‘u makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Faik Bağirov, TSO tarafından düzenlenen "Ülke Günleri" programında Samsunlu işadamları ile biraraya gelmek üzere kente geldi. Samsun temaslarına Vali Aksoy‘u ziyaret ederek başlayan Büyükelçi Bağirov, Samsun ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkiye değindi. Samsun‘da üretilen ürünlerin birçoğunun Azerbaycan‘a ihraç edildiğini söyleyen Bağirov, "Biliyoruz ki Samsun‘un dost ve kardeş ülke Türkiye‘nin iktisadında büyük bir payı var. Aldığım malumata göre, haziran ayı içerisinde Samsun‘dan ihraç

olan malların birçoğu Azerbaycan‘a ihraç olmuş. Burada üretilen mallar Azerbaycan‘a da ihraç oluyor. Buna göre de Samsun bizim için önemli bir şehir. Burada olan görüşler gelecekteki Azerbaycan-Türkiye ekonomik ilişkilerine de yön verecek. Samsun‘daki işadamlarının Azerbaycan‘da yatırım yapması ve aynı zamanda Azerbaycanlı işadamlarının Türkiye‘de ve Samsun‘da iş görmeleri için yardımcı olacaktır" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise, büyükelçinin Samsun ziyaretinin iki ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin de oldukça üst seviyede olduğunu belirten Vali Aksoy, "Dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile olan ticari ilişkilerin daha üst noktalara taşınması bakımından Büyükelçi Faik Bağirov‘un beraberindeki heyetle ilimize gerçekleştirdiği ziyareti çok önemsiyorum. Ticari ilişkilerin daha üst noktalara taşınması bakımından işadamlarımızın karşılıklı

olarak bir araya gelmesi ve bu ortamın hazırlanması da oldukça önemli. Sadece ticari ilişkiler değil, tarihsel süreç içerisinde devam etmekte olan sosyal ve kültürel ilişkilerimizde oldukça üst noktalarda" diye konuştu.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

Kaynak: İHA