İl Sağlık Müdürlüğü’Nde Yaprak Dökümü

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü’nde bir müdür yardımcısı görevinden istifa ederken, bir başka müdür yardımcısı ve bir halk sağlığı uzmanının ise tayini çıktı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yusuf Öztürk’ün göreve geldiği günden itibaren birlikte çalışıtğı yardımcılarından Dr. Özlem Yağlı görevinden istifa etti. Diğer İL sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Şimşek’in ise Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’ne bağlı Evrenye(Gemiciler) Köyü’ne tayini çıktı. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Servet Aker’ de, Samsun Canik Toplum Sağlığı Merkezine atandı. Tayin ve istifaların üst üste gelmesi ise yaprak dökümü olarak yorumlandı.

VEDA YEMEĞİ

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, istifa eden ve tayini çıkan mesai arkadaşları için veda yemeği düzenledi. Akçaabat restoranda düzenlenen veda yemeğine katılan İl Sağlık Müdürü Yusuf Öztürk, ayrılan yardımcılarına teşekkür etti. Müdür Öztürk, “Birlikte görev yaptığım süre içinde, başarılı çalışmalara imza atan arkadaşlarıma yürekten, teşekkür ediyorum. Sağlık alanında ilimizde yakalanan ve sağlık turizmi şehri olarak sık anılmaya başlayan ilimizde yakalanan bir başarı varsa, bu başarı hiç kuşkusuz, müdürlüğümüzde görev yapan tüm çalışanlarımızın emeği ve gayreti vardır. Takım çalışmasında, bizimde kusurlarımız olmuştur. Ekip olarak, hep birlikte, her zaman en iyiyi, en güzeli yapmak için gayret ettik. Mesai mefhumu tanımadık, ilçe, ilçe, köy, köy gezdik. Eksikleri tespit ettik. Sağlık da yaşanan sorunları ve sıkıntıları çözmeye çalıştık” dedi.

Yapılan çalışmalara rağmen hak etmedikleri eleştirilerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Öztürk, “Eleştirinin bir kültür olduğunu düşünerek, yapılan eleştirileri, göğsümüzde yumuşattık. Küsmeden, darılmadan hizmetlerimize devam ettik, bundan sonra devam edeceğiz. İyi niyetlerimizi suiistimal edenlerde oldu. Ama biz hiç aldırmadık” diye konuştu.

Yemeğin ardından kentten ayrılan personele hizmetleri nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA