Denge Hukukçular Derneği: Sivil Ve Özgürlükçü Bir Anayasa İstiyoruz

Denge Hukukçular Derneği Başkanı Ramazan Aslan, yeni anayasa yapılması sürecinde halkın sesi olacaklarını, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yapılması için çalışacaklarını belirtti.

Denge Hukukçular Derneği Başkanı Ramazan Aslan, yeni anayasa yapılması sürecinde halkın sesi olacaklarını, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yapılması için çalışacaklarını belirtti.

Denge Hukukçular Derneği‘nde yeni yönetim göreve başladı. Derneğin yeni başkanı Avukat Ramazan Aslan, Konya Bera Otel‘de bir tanışma yemeği verdi. Burada konuşan Aslan, Denge Hukukçular Derneği olarak Halkın Avukatları Platformu‘nun aktif bir katılımcısı olduklarını ifade etti. Bu dönemde sivil, özgürlükçü ve vesayetten uzak bir anayasa yapılması için çaba göstereceklerini dile getiren Aslan, halkın sesi olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Derneğin öncelikli amacının hukukçular arasındaki mesleki dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak olduğunu vurgulayan Aslan, mevcut hukuksal sorunların teşhisi ve çözüm yollarının tespiti için araştırma ve inceleme yaptıklarını belirtti.

Evrensel hukuk ilkelerinin karşılıklı uygulanabilirliğini sağlamak için yurt dışında da mesleki ve sosyal faaliyetlerde bulunduklarını bildiren Aslan, Konya‘da eğitimlerini sürdüren ihtiyaç sahibi hukuk fakültesi öğrencilerine burs desteği sağladıklarını anlattı.

Derneğin kuruluşundan bu yana 200‘ü aşkın ihtiyaç sahibi öğrenciye burs imkanı sağladığını söyleyen Aslan, yeni akademik yılda en az 100 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Ramazan Aslan, meslektaşlarının mesleki eğitimlerini geliştirmek için çeşitli faaliyetler düzenlediklerini de dile getirdi.

Konuşmanın ardından yeni Başkan Ramazan Aslan, kendinden önce bu görevi yürüten Avukat Erhan Şahin‘e plaket verdi.