Bilim Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğü Akaryakıt Ve Lpg İstasyonlarını Denetledi

Kayseri Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, il ve ilçelerde faaliyet gösteren 213 akaryakıt ve 167 LPG ikmal istasyonunda denetim yaptı.

Kayseri Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, il ve ilçelerde faaliyet gösteren 213 akaryakıt ve 167 LPG ikmal istasyonunda denetim yaptı. Yapılan denetimler kapsamında ucuz akaryakıt satışı yapan iki akaryakıt istasyonundan standart, bir istasyondan ise kaçak akaryakıt şüphesiyle analize gönderilmek üzere üç takım numune alındı. Periyodik muayene müracaatında bulunmayan ve böylece damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanan, fazla ya da eksik ölçüm yapmak suretiyle doğru ölçüm yapmayan ölçü aleti kullandığı tespit edilen 19 istasyon hakkında da tutanak düzenlendi. Söz konusu istasyonlara İl Müdürlüğü tarafından idari para cezası uygulanacak.

        Kayseri Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Kamil Akçadırcı, akaryakıt kaçakçılığı ile standart dışı akaryakıt satışının önüne geçilebilmesi, haksız rekabet ve haksız kazanç imkanlarının ortadan kaldırılması, vergi kayıplarının önlenmesi ve tüketicinin korunması amacıyla denetim gerçekleştirdiklerini açıkladı. Petrol Piyasası Kanunu ve Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre yürütülen denetimlerin, Kayseri İl Müdürü ve personelinin yanı sıra komşu dokuz il müdürlüğünden geçici olarak temin edilen personel tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Akçadırcı, denetimlere İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün de destek vererek bizzat katıldıklarını söyledi.

        Denetim ekipleri tarafından 348 lisans, 2 bin 729 akaryakıt sayacı ve 408 LPG sayacı damga muayenesi, 649 akaryakıt ve 214 LPG miktar denetimi gerçekleştirildiği bilgisini veren Akçadırcı, piyasada güvenin sağlanması, haksız kazancın önüne geçilmesi, tüketicilerin ödemiş oldukları paranın karşılığını almaları ve haksızlığa uğramamaları, piyasanın iyi işlemesi ve tüketici güveninin artmasının sağlanması bakımından denetimlerin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı.