Kuşadası‘nda Sahte İçki Denetimleri Sürüyor

Bodrum‘da önceki ay Rus rehberlerin içtikleri sahte içkiden zehirlenerek ölmesinin ardından başlatılan uygulamalar kapsamında Kuşadası‘ndaki sahte içki denetimleri sürüyor.

Kuşadası Kaymakamlığı‘na bağlı Kuşadası Belediyesi Zabıta ekipleri, polis, Tarım ilçe Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Vergi Dairesi görevlileri, jandarma ve Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerinden oluşan Turizm Koordinasyon Komisyonu, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Turizm Koordinasyon Komisyonu, akşam saatlerinden itibaren başlattıkları denetimlerde yaklaşık 100‘e yakın bar, disko, cafeterya, turistik tesis, tur teknesi ve restoranların bazılarından laboratuvarlarda tahlil edilmek üzere içki örnekleri

alındı. Vergi Dairesi ekipleri özel cihazlarla bandrol kontrolleri yaptı. Kuşadası Turizm Koordinasyon Komisyonu denetimlerinin Kuşadası merkezi ile Kuşadası‘na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı beldelerindeki bin 500‘e yakın içkili eğlence mekanı, restoranlar ile turistik tesislerde süreceğini bildirdi.

Bu arada, Kuşadası Turizm Koordinasyon Komisyonu ekipleri, sahte içki denetimleri sırasında ayrıca, denetledikleri işletmelerde kaçak sigara ve ruhsat kontrolünde de bulundu. Denetimler sırasında işletme sahiplerini bilgilendiren ekipler, 4 ayrı ekiple sürdürülen denetimlerde kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını anlattılar.

Kaynak: İHA