Mimar Sinan Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Tanıtıldı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Organize Sanayi Bölgesi‘nin (OSB) içerisinde açılan Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nin tanıtımını yaparak, meslek liselerinin önemine işaret etti.

2010-2011 eğitim sezonu ortalarında eğitime açılan okulun tanıtım toplantısını OSB Müdürü Yüksel Önal ve Okul Müdürü Bekir Eğilmez ile birlikte yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, meslek liselerine olan ilginin artması gerektiğini söyledi.

Toplam 800 öğrenci kapasiteli 16 derslikle ve 5 atölyeye sahip Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nde; Ahşap Teknolojileri, 2 dalda Bilişim Teknolojileri, 4 dalda Elektrik-Elektronik Teknolojisi, 2 dalda Metal Teknolojisi, 2 dalda Motorlu Araçlar Teknolojisi, 2 dalda Tekstil Teknolojileri, 2 dalda Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanları yer alıyor.

Toplantının açılışında konuşan Okul Müdürü Bekir Eğilmez, okul hakkında kısa bilgi verdi. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, öğrenci velilerinin öğrencileri meslek liselerine yönlendirilmesi gerektiğini belirterek, meslek lisesi öğrencilerinin işletmelerin ara eleman sıkıntısını da gidereceğini söyledi.

Düz liselerden mezun olan öğrencilerin üniversite sınavını kazanmada sıkıntı yaşadığını fakat meslek lisesi öğrencilerinin dikey geçiş yapabildiğine dikkat çeken Alaköse, öğrencilerin aynı zamanda meslek sahibi olduklarını belirtti.

Alaköse, "Türkiye‘de genel lise oranı yüzde 65 iken, mesleki liseler yüzde 35 oranındadır. Biz bu oranı tersine çevirerek, meslek liselerine olan ilgili arttırmak istiyoruz. Öğrencilerimiz hem okuyor hem de meslek öğreniyorlar. Bu okulumuzda ayrıca OSB‘nin ihtiyacı olan bölümler açıldı. OSB‘nde en çok ihtiyaç duyulan tekstil bölümü ile ilgili bölüm açıldı. Adıyaman‘da yaklaşık 20 meslek lisesi bulunuyor" dedi.

Okul, daha sonra basın mensuplarına gezdirildi.

Kaynak: İHA