Cizre‘de Yürüyüş Ve Basın Açıklaması Olaysız Sona Erdi

Şırnak‘ın Cizre ilçesinde BDP ilçe teşkilatının, KCK davasından cezaevinde bulunan bağımsız milletvekili adayı Faysal Sarıyıldız‘a destek vermek için düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması olaysız sona erdi.

Cizre‘de BDP ilçe teşkilatı KCK davasından tutuklu bulunan Faysal Sarıyıldız‘a destek için yürüyüş düzenledi. Cudi Mahallesi eski mezbahane alanında toplanan ve aralarında BDP PM Üyesi Hasan Özgüneş, BDP Cizre İlçe Başkanı Esat Malkoç, Belediye Başkanvekili Mehmet Saçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin aralarında yer aldığı kalabalık grup "Yargıtay kararı Cizre‘de geçmez, Hatip Dicle vekilimiz" yazılı dev pankart açarak,

İdil Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Kalabalık daha sonra Orhan Doğan Caddesi‘ne doğru yürüyüşe geçti. Yasa dışı sloganların atıldığı ve polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte kalabalık grup AK Parti ilçe binası önünden geçtiği sırada partiyi topluca yuhaladılar. Grup daha sonra Belediye caddesi, eski çarşıdan geçip Kırmızı Medrese arkasında bulunan Seçim Bürosu önündeki boş alanda bir araya geldi. Ardından boş alanda gruba hitaben BDP ilçe Başkanı Esat Malkoç önce Faysal Sarıyıldız‘ın

cezaevinden Cizre halkına gönderdiği mektubu okudu. Mektubun okunması sırasında kitle sık sık alkış ve zılgıtlarla Sarıyıldız‘a desteklerini gösterdiler.

Okunan mektubun ardından Malkoç, "Kürtleri Zerdüşt dinine tapmakla suçladılar. Doğrudur Kürtler İslam‘dan önce Zerdüşt‘e inanırlardı. Türkler de o zaman Şamanisttiler. Araplar puta ve başka şeylere inanırlardı. Bu tarihi gerçeklikleri halkların aleyhine kullanmak bundan seçim rantı elde etmeye çalışmak ahlaki ve dini ölçüleri zorlamaktır" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından konuşma yapan BDP PM Üyesi Hasan Özgüneş de alanda toplanan vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA