Akpm Başkanı Çavuşoğlu‘dan ‘The Economist‘ Dergisine Tepki

Antalya‘nın Alanya ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ‘demokrasi için oyunuzu CHP‘ye verin‘ çağrısında bulunan İngiliz The Economist dergisine sert tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, bir soru üzerine, bu seçimde, anayasa paketine verilen destek kadar bir oyu işin doğrusu beklemediklerini söyledi.

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya‘da Harbour Restoran‘da düzenlenen sabah kahvaltısında partililerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, İngiliz The Economist dergisinin ‘Demokrasi için oyunuzu CHP‘ye verin‘ çağrısına sert tepki gösterdi. Dergiyi sert bir dille eleştiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Dışarıdan herhangi birisinin Türk milletine akıl vermeye kalkması, en kibar bir dille haddini bilmezlik, densizliktir. Bunlar Türk milletini ne zannediyorlar? Hangi parti lehine olursa olsun, AK Parti lehine de böyle bir yönlendirme yapmaya kalksalar aynı şeyi söyleriz. Türk milleti akıllıdır, sağduyuludur ve kendi iradesiyle oyunu verir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

Türkiye‘de, başkalarından icazet alma ve birilerinin yönlendirmesiyle iktidarların değişmesi döneminin kapandığını iddia eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Bunu yazanlar her şeyden önce Türk demokrasisine ve Türk milletine saygısızlık ediyor. Bu arkadaşlarımız bilsinler ki, Türk milleti başkalarının yönlendirmesiyle karar vermez. Akıl vermeye kalkmasınlar. İçeride de görüyoruz, AK Parti‘ye oy verenlere ‘beyinsiz‘ diyorlar. CHP Genel Başkanı meydanlarda böyle diyenlere teşekkür ediyor. Aynı şekilde bugüne

kadar AK Parti‘ye oy verenlere ‘kafası çalışmıyor‘, ‘bidon kafalı‘ ve ‘göbeği kaşıyan insanlar‘ dediler. Böyle bir ortamda bir yerde bu dergi ve gazetelerin ne demek istediklerini anlıyoruz ama hadlerini aşmışlar. Türk milletine kimse akıl vermesin."

DAHA DİNAMİK YAPILANMA OLACAK

Basın mensuplarının seçimden sonra yeni bakanlıkların kurulacağını hatırlatması üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Yeni bakanlıklara bakıldığında, devlet bakanlıklarını icracı bakanlığa dönüştürüyoruz. Çok olumlu. Hatta bakan yardımcılığı sistemi çok olumlu. Birçok ülkede bu sistem var. Bu şekilde bakanlıklarda daha dinamik yapılanmalar olacak. Özellikle şehircilik bakanlığının eklenmesi çok doğru bir karar."

Türkiye‘de, çarpık kentleşme ve kirli imar problemlerini çözmek gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yeni bakanlıklar Türkiye‘nin büyümesine ve 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca, Avrupa Birliği Bakanlığı‘nın kurulmasını çok olumlu görüyorum. Daha önce baş müzakerecilik adı altında yürütülüyordu. Bir bakanlık olduğu zaman içeride çalışmaların koordinasyonu ve dışarıda da hem Türkiye‘nin Avrupa Birliği sürecinde etkili yol alması hem de Avrupa‘da diğer

uluslar arası örgütlerde dahil daha nüfuslu olabilmemiz için böyle bir bakanlığa ihtiyacımız vardı. Şu an Avrupa‘daki ülkelerin hemen hemen hepsinde Avrupa Bakanlığı ve Avrupa İle İlişkiler Bakanlığı mevcut."

Seçimle ilgili beklentilerini de anlatan Çavuşoğlu, "Bu seçimde, anayasa paketine verilen destek kadar bir oyu işin doğrusu beklemiyoruz. Ama yüzde 50 civarında oyu, vatandaşlarımızın güveniyle alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kahvaltının ardından Çavuşoğlu, Alanya‘nın merkeze bağlı köylerini ziyaret etti.

Kaynak: İHA