"İktidarımız Dünyanın Da Güvenini Kazanacaktır"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Üçüncü dönem Türkiye‘de halkının itimadına, güvenine mazhar olmuş bir AK Parti iktidarı dünyanın da güvenini kazanacaktır‘‘ dedi.

Erdoğan, CNN Türk Televizyonunun canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bingöl mitinginde alanda bulunanlara ‘‘Diyarbakır‘‘ diye seslendiğinin hatırlatıldığı Erdoğan, yorgunluğun ötesinde coşkunun kendisini Diyarbakır‘a taşıdığını ifade etti ve gülümseyerek ‘‘Bingöl‘den doğru cevabı alamayınca, burada bir şey var. Sonradan fark ettim bir karışma olmuş‘‘ dedi.

Bir soru üzerine gerçekleştirdiği mitingleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, ‘‘Mutsuz olduğunuz bir miting‘‘ sorusu üzerine ise Hakkari yanıtını verdi. Erdoğan, ‘‘Hakkari‘nin de nedenlerini zaten biliyorsunuz. Hakkari‘de halk tehdit edilmemiş olsa, esnaf kepenkleri kapattırmamış olsa... Bugün de açıkladım, düşünün benim Hakkari‘de merkez ilçe başkanım şu anda infaz edilme tehdidiyle karşı karşıya. Ama billboardlara baktığınız zaman bağımsız adaylar demokrasi ve özgürlük diyorlar. Nasıl demokrasi, nasıl özgürlük bu? Demokrasi ve özgürlükse bu demokratik mücadelede sizinle yarışın içerisinde olan bir siyasi partinin ilçe başkanına ‘istifa et, etmediğin takdirde infaz‘ diyebilir misiniz?‘‘

Daha önce benzer bir yaklaşımın Yüksekova‘da yaşandığın AK Parti ilçe teşkilatına saldırı olduğunu belirten Erdoğan, ‘‘tabela asamazsınız‘‘ tehdidinde bulunulduğunu anlattı. Erdoğan, ‘‘Er veya geç bu tabelalarımızı asacağız. Bu demokrasiyse, özgürlükse bu mücadelede biz ülkemizin hiçbir noktasını kalkıp da bu zorbalara bırakamayız. Bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz‘‘ dedi. 

Erdoğan, katıldığı canlı yayınlarda kendisine soru soran gazetecilere yönelik eleştirilerde olduğu hatırlatılarak, ‘‘(Muhalefet liderlerine sorduğunuz bu soruları bu tondan Sayın Başbakan‘a da sorabilecek misiniz?) gibi vatandaşlardan gazetecilere eleştiriler geliyor. Vatandaşın aklındaki soru, size her soru sorulabilir mi?‘‘ sözleri üzerine ‘‘A‘dan Z‘ye‘‘ karşılığını verdi.

Daha önce seçimlerin ardından AK Parti genel merkezi balkonundan yaptığı ve ‘‘balkon konuşması‘‘ olarak bilinen açıklamaları hatırlatılarak, bu kez de seçimden galip çıkmaları halinde yapacağı bu balkon konuşmasınına ilişkin bugünden neler söyleyebileceği sorusunu yanıtlarken de Erdoğan, konuşmasının sürecin bir özeti olacağını ve Türkiye‘nin geleceğine yönelik mesajları da içereceğini kaydetti. Konuşmasına ilişkin değerlendirmelerin son gün şekilleneceğini belirten Erdoğan, ‘‘Bu konuşma ülkemizin geleceği için özgüveni daha da yükselten bir konuşma olacaktır‘‘ dedi. 

Erdoğan, küresel açıdan düşünüldüğünde seçim sonucunun dünyaya hangi mesajları vereceğine ilişkin soruyu yanıtlarken de ‘‘Üçüncü dönem Türkiye‘de halkının itimadına, güvenine mazhar olmuş bir AK Parti iktidarı dünyanın da güvenini kazanacaktır. Halkının güvenini bir demokratik parlamenter sistem içerisinde kazanmış olan böyle bir iktidara dünyanın bakışı da farklıdır‘‘ ifadesini kullandı. 

Seçim sonrası yapacağı ilk dış ziyaretin de sorulduğu Erdoğan, ‘‘teamüller gereği bu ziyaretin Azerbaycan veya KKTC‘ye gerçekleştirildiğini, bu doğrultuda değerlendirmenin yapılacağını‘‘ söyledi. 

-‘‘TAYYİP ERDOĞAN MÜTEVAZI BİR İNSANDIR‘‘-

Erdoğan, ‘‘Gücün sizi yanlış yerlere sürükleyebileceğinden endişe duyuyor musunuz? Yanınızdakiler sizi uyarabiliyorlar mı?‘‘ sorusunu yanıtlarken de ‘‘Bizim gücümüz halktan, halkın teveccühünden geliyor. Şahsımdan kaynaklanan bir şey değil. Tayyip Erdoğan mütevazı bir insandır. Bunu çevremdeki arkadaşlarım da bilir‘‘ dedi. Tevazunun kendisi için vazgeçilmez bir hassasiyet olduğunu ve buna uymaya çalıştığını belirten Erdoğan, gurur ve kibrin en nefret ettiği özellikler olduğunu vurguladı. Erdoğan, milletin gurur ve kibirle kendisine tepeden bakanlara arka arkaya iktidar olma görevi vermeyeceğini de belirtti.

Başbakan Erdoğan, ‘‘Pişmanlık duyduğunuz bir söz var mı? İki sözünüz özellikle ‘Kadın mı, kız mı ben onu bilemem‘ ve ‘Kimliğini bilmiyorum birisi ölmüş. Çok da üzerinde durmuyorum‘ iki ayrı konu için. Bunlardan herhangi biri için ‘bu kadar da sert olmasaydım‘ dediniz mi?‘‘ sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

‘‘Sertlik başka bir olay bir de seçilen kelimeler kavramlar bunlar çok farklı bir olay. Benim hitabet tarzım farklıdır. Birisi gümbür gümbür konuşur, birisi yumuşak tarzda konuşur. Benim konuşma tarzımda gümbür gümbür konuşma vardır. Ama seçilen kelimeler çok farklı. Kız veya kadın ifadesi noktasında kadın dersem kızsa hakaret telaki eder, kız dersen bunu bu şekilde de hakaret telaki edebilir. Kız mıdır kadın mıdır diye bunu söylemenin farklı yerlere çekilmesinin anlamı yok. Bunu farklı yerlere çekenler de bir art niyet var diye düşünüyorum ben.‘‘

Diğer liderlerin şahsıyla alakalı hakaretlerinin gündeme getirilmediğini kaydeden Erdoğan, kendisinin seçtiği kelimelerde hakaret içerenler varsa bunlar için özür de dileyeceğini ifade etti. Erdoğan, ‘‘Ama benim seçtiğim kelimelerde hakaret yok. Konuşma tonum, hitabetim sert olabilir ama o benim hitabetimin tarzıdır‘‘ dedi.

-‘‘EMNİYET ZAAF GÖSTERDİ, BU ZAAFIN NETİCESİNDE BUNLAR PATLAK VERDİ‘‘-

Kaynak: AA