Yıldız: Ülke Bütünlüğü Ve Üniter Devlet Yapısını Kesinlikle Tartışmayız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti‘nin birçok konuyu, birçok hizmeti hangi oranda yaptığı tartışılırken, kesinlikle tartıştırmayacakları konuların başında, ülke bütünlüğü ve üniter devlet yapısının geldiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti‘nin birçok konuyu, birçok hizmeti hangi oranda yaptığı tartışılırken, kesinlikle tartıştırmayacakları konuların başında, ülke bütünlüğü ve üniter devlet yapısının geldiğini açıkladı.

    Taner Yıldız, Kayseri‘de gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında seçim çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Milletvekili ve milletvekili adaylarıyla birlikte şu ana kadar başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini ifade eden Yıldız, kavga ve gerginliğin tarafı olmadan yaptıklarını anlattıklarını söyledi.

    Türkiye‘de 10–15 yıl önce bazı gurbetçilerin maruz kaldığı sağlık hizmetlerine gıptayla bakılırken, benzer örneklerin artık bu ülkede de yaşandığını anlatan Yıldız, ‘‘Geçen hafta Özvatan ilçesinde Sağlık Bakanlığı‘na ait bir helikopterin, acil müdahale edilmesi gereken bir vatandaşımızı alıp, 12 dakikada hastaneye götürdüğünü öğrendim. Sayın Başbakanımız, ‘Türkiye nereden nereye geliyor. Hayaldi, gerçek oldu‘ derken, bunların her birinin somut örneklerinin her sektörde yaşandığını da görüyoruz. Vatandaşımız bunu hissediyor ve görüyor, bunu takdir ettiğini bize söylüyor.‘‘ diye konuştu.

    Türkiye‘de bütün hizmetlerin tamamlandığına ve çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Yıldız, ‘‘Gerekli olan ve yapmamız gereken işlerdi. Ama hala yeterli olmayan işler başlığı altında söylememiz gerekiyor. Kayseri‘nin ve Türkiye‘nin hak ettiği refah seviyesini, toplumun her kesimiyle beraber yakalayacağı bir Türkiye‘ye doğru gidiyoruz. Bu, 2023 yılı hedefleri çerçevesinde çizdiğimiz ve bütün sektörleriyle beraber çizdiğimiz bir hedef olacak. 8,5 yıldan beri uğraşılan bütün bu icraatlar, yeni Türkiye‘nin habercisi olacaktır diye de söyleyebiliriz.‘‘ ifadelerini kullandı.

    Türkiye‘de birçok sektörde ilerleme yaşanırken bazı konuların da asla tartışılmaması gerektiğini bildiklerini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: "Sektörlerdeki gelişmeler konuşulurken, tartışılmayan tek noktanın tek bayrak, tek ülke ve tek vatan olduğu unutulmamalı. AK Parti‘nin birçok konuyu, birçok hizmeti hangi oranda yaptığı tartışılırken, kesinlikle tartıştırmayacağı konuların başında, ülke bütünlüğü ve üniter devlet yapısı gelmektedir. Bu konuda zaman zaman muhalefetteki bazı arkadaşlarımızın, muhalefet yapma ihtiyacı hissettikleri nokta olarak görmelerine rağmen bizim üzerinde en ufak bir tartışmaya dahi yol açmaksızın, bizim kırmızı çizgilerimizin arasında olduğunu bir kez daha belirtiyorum."

    Birçok konuda politika, siyaset ve yapılabileceğini ancak ülkenin bölünmez bütünlüğüyle alakalı hiçbir şekilde siyaset yapılamayacağını vurgulayan Yıldız, "Bizler, şeffaf ve net verdiğimiz cevaplarımızda, ne Hakkâri’nin mezralarında, ne Edirne‘nin köylerinde, ne Trabzon‘un yaylalarında ne de Adana‘nın ovalarında, hiç bir yerde bu anlayışımızdan vazgeçmemiz mümkün olmaz. Bir kısım anlayışlarda gördüğümüz gibi ne çifte bir muhasebe tutma imkânımız, ne böyle bir dileğimiz olmaz ne de kayıt dışı ve zihnimizin arkasındaki herhangi bir anlayışla bu politikalar götürülemez. Bizi tanıyanlar, bu ekibi bilenler, AK Parti heyetini bilenler, bunu zaten yeniden söyleyeceklerdir.” şeklinde konuştu.

    Bakan Yıldız, ‘12 Eylül Darbesi‘ne ilişkin soruşturma kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren‘in ifadesinin alındığının hatırlatılması üzerine, “AK Parti, yaptığı en önemli icraatları arasına ileri demokrasiyi koydu. Bu konuda her birimiz, yaptığımız doğruların ve yanlışların hesabını, halkımızın önünde vermek durumundayız. 12 Eylül‘de yapılan referandumla beraber halkımız, bir kısım tercihler de yaptı. O tercihler, yakın siyasi tarihimizde demokrasiye müdahalelerin yine tarih önünde bir kez daha ele alınmasını tavsiye etti. Bunu vatandaşımız istedi. O çerçevede yapılan bir işlemdir.” açıklamasında bulundu.