Mhp Milletvekili Adayı Kamil Aydın:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof.

Mhp Milletvekili Adayı Kamil Aydın:
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, toplumsal huzurluğa neden olan yoksulluk belasını ülke gündeminden çıkaracaklarını söyledi. Aydın, “Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları HİLALKART verilecek. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal destek ödeme tutarı bu kartlara yüklenecek. Böylece insanımız artık kimseye el açmadan ihtiyacını karşılayabilecek” dedi.

12 Haziran’daki genel seçimlere 5 gün kala ziyaretlerini sürdüren MHP ikinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları ziyaret etti. Türk insanının önemli bir bölümünün yıllardır yoksulluğun pençesine mahkum edildiğini belirten MHP Milletvekili adayı Aydın, sosyal koruma bilgi sistemini geliştirerek sosyal hizmetler ve sosyal yardımların koordinasyonunu temin edeceklerini kaydetti.

Yardıma muhtaç, yaşlı, kimsesiz, güçsüz, engelli ve özel ilgiye muhtaç vatandaşlara yönelik farklı kuruluşlar tarafından yürütülen sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin, çağdaş ve entegre bir sistem olarak yapılandırılacağını ifade eden Aydın, “Sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek gerçek yoksulların hakkaniyete uygun bir şekilde sosyal yardım programlarından yararlanması ve hiç bir kimsenin aç ve açıkta kalmaması sağlanacak. Sosyal yardım uygulamasının etkin olarak denetimi sağlanarak haksız yararlanmaların önüne geçilecek, gönüllülük esasına dayanan yardım programlarının hayırseverleri ve yoksul vatandaşları istismar etmesine fırsat verilmeyecek. Sosyal yardımların yoksul kesimlere daha etkin bir şekilde ulaştırılması için merkezi idareyle iş birliği içinde, mahallî idarelerin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri desteklenecek. Etkin, hakkaniyetli sosyal hizmet ve sosyal yardım programları uygulanacak. “Sosyal dayanışma ve kardeşliğin pekiştirilmesi” amacıyla bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesine ilişkin tedbirlerin yanı sıra, terör olaylarından zarar görmüş vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan yardım yapılacak. Muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak, iş sağlanana kadar, halen yürürlükte olan asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 320 lira olan ‘Aile Sigortası Yardımı’ ödeme programı başlatılarak ailelere sosyal koruma uygulaması yapılacak. Bu ödemenin öncelikle ev hanımlarına yapılması esas olacaktır. Asgari geçim standardı düzeyi esas alınarak asgari ücrette sağlanacak artış, aile sigortası yardımı tutarına da yansıtılacaktır. Emeklilere, her yıl bir defa Eylül ayı içinde kışa hazırlık yardımı olmak üzere bir maaş tutarında ödeme yapılacak” diye konuştu.

Gazilere, şehit ailelerine, terörle mücadele ederken mağdur ve malul olanlara yapılan sosyal tazmin ödemelerinin, onurlu bir hayat sürdürülebilecek düzeyde olmasını sağlayacaklarını anımsatan Aydın, “Sosyal konutlardan bedelsiz olarak yararlanmaları temin edilecek. Gazilerin, şehit ailelerinin, terörle mücadele ederken mağdur ve malul olanların öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları sağlanacak. Yoksulların, gazilerin, şehit ailelerinin, terörle mücadele ederken mağdur ve malul olanların kamu hizmetlerinden yararlanmalarında avantaj sağlanacak, bu çerçevede elektrik, doğalgaz, su ve telefon hizmetlerine özel tarife uygulanacak ve bedeli ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde devlet tarafından karşılanacak. Konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise kira yardımı yapılacak. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 105 liradan 250 liraya yükseltilecek. İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs gazileri ile vatani hizmet tertibinden bağlanan aylıklar, brüt asgari ücret tutarına yükseltilecek. Terörle mücadelede şehit veya gazi olmuş kamu görevlileri ve köy korucuları ile güven ve asayişi korumak, kaçakçılığı men, takip ve tahkikle görevli olanların sakat kalmaları ya da hayatını kaybetmeleri halinde hesaplanan aylıklarının, en az brüt asgari ücret kadar artırılarak bağlanmasına yönelik düzenleme yapılacak. Muhtaç durumdaki engelli vatandaşlardan; 18 yaşını dolduran ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek düzeyde engelli olanların aylıkları 315 liradan 450 liraya, diğer engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı ise 210 liradan 300 liraya yükseltilecek. Bakıma muhtaç engellilere evde bakım ücretinin verilmesinde aranan azami gelir tutarı, brüt asgari ücret tutarına yükseltilecek. Sosyal yardım ve gelir artırıcı önlemlerle gıda yoksulluğu sorunu çözülecek. Yoksullaşma riski bulunan kesimlere destek projeleri uygulamaya konulacak. Beş yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya loğusa annelere beslenme ve sağlık yardımı verilecek. Yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergileri kaldırılacak. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları (HİLALKART) verilecek. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal destek ödeme tutarı bu kartlara yüklenecektir. Diğer taraftan, küçük esnafın desteklenmesi amacıyla bu kartlar sadece ikamet edilen mahaldeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA