Kktc Maliye Bakanı Tatar:

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti‘nin geliştiğini gururla izliyoruz. Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti gelişirken Avrupa‘nın göbeğinde sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye‘de önümüzdeki günlerde bir seçim var, inşallah Türk halkı takdirini kullanır ve bu doğru yolunda devam eder" dedi.

Bakan Tatar, Alkent 2000 Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nin Altınbaş Holding binasında verdiği dayanışma yemeğine katıldı. Birlik ve beraberlik için verilen akşam yemeğine KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC Milletvekili Ahmet Zengin, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, yönetim kurulu üyelerinden Sofu Altınbaş, Vakkas Altınbaş ve bazı derneklerin üyeleri ile davetliler katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Bakan Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti‘nin geliştiğini gururla izliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti gelişirken Avrupa‘nın göbeğinde sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye‘de önümüzdeki günlerde bir seçim var, inşallah Türk halkı takdirini kullanır ve bu doğru yolunda devam eder" dedi.

Rum yönetimiyle yapılan görüşmelere de değinen Tatar, "Rum komşularımızla görüşmelerimiz devam ediyor ve bir sonuç alacağımıza da benzemiyor. Ama Yunanistan‘da bir kriz var ve bu krizden güney de etkilenmiş ve onlar da panik içerisinde. Bu da görüşme masasında bizim elimizi güçlendiriyor. Biz artık güçlü bir noktadayız, bu bizim için bir fırsattır. KKTC bir bedel ödemiştir. Biz bu davayı yürütürken nerelerden nerelere geldiğimizin farkındayız. Bazı muhalifler farklı görüşler paylaşsa da mutlaka doğru

yolu bulacaklardır. Çünkü biz gücümüzü Türkiye‘den ve Anadolu‘dan alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA