İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

İstanbul'da uyuşturucu kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda, 37 kilo 266 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda 2'si yabancı uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu
Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile MİT Bölge Başkanlığı ekiplerince, İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı belirlenen Y.Ö. liderliğindeki bir suç örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkartılması için çalışma başlatıldı.

Yaklaşık bir yıl süren takip sonucunda faaliyetleri tespit edilen zanlıların, organize bir şekilde Ortadoğu ülkelerinden Hakkari ve Van‘a getirilen uyuşturucu maddelerin şehirlerarası otobüslerle İstanbul‘a, buradan da Avrupa ülkelerine gönderildiği belirlendi.

Suç örgütü lideri ve üyelerinin hareketlerini izleyen ekipler, Kavacık‘taki bir evde buluşan zanlıların, bir bavul içerisinde getirdikleri uyuşturucu maddeyi organize suç örgütü lideri Y.Ö‘ye teslim ettiğini, Y.Ö‘nün de söz konusu bavulu Esenler Otogarı‘nda bir otobüs firmasının emanetine yurt dışına sevk edilmek üzere bıraktığını belirleyerek fiili operasyon başlattı.

Operasyonda, suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Y.Ö ile yabancı uyruklu M.L. ve A.Ö. gözaltına alındı. Zanlıların bavulunda 20 paket halinde 9 kilo 676 gram, evlerinde de 55 paket halinde 27 kilo 590 gram eroin maddesi ele geçirildi.

İşlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 3 zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.




Kaynak: AA