Elindeki Bastonuyla Kaymakamlık Aracına Saldırdı

Çorum‘un Sungurlu ilçesinde kronik astım hastası olan yaşlı kadın elindeki bastonu ile Kaymakam aracına saldırdı.

Edinilen bilgiye göre ilçede 3 çocuğu ile birlikte gecekondu bir evde yaşayan astım hastası Fatma Bürüm (45), Kaymakam Hulusi Şahin‘in binadan çıkmasını bekledi.

Kaymakam Hulusi Şahin ve ilçenin önde gelen işadamlarından Haydar Ali Öztaş Çorum‘a gitmek üzere öndeki araç ile hareket ettiği sırada yaşlı kadın ‘Verdiğiniz ev sözü ne oldu‘ diyerek elindeki baston ile Kaymakam Hulusi Şahin‘i takip eden makam aracına saldırdı. Güvenlik görevlisine de hakaret eden yaşlı kadın daha sonra astım krizi geçirerek yere yığıldı. Makam aracında maddi hasar meydana gelirken, ambulansla Sungurlu Devlet Hastanesi‘ne kaldırılan yaşlı kadın daha sonra ifadesi alınmak üzere Çarşı

Polis Karakolu‘na getirildi.

YILDA 300 DEFA AMBULANS ONUN İÇİN ÇIKIŞ YAPIYOR

Sağlık güvencesi bulunmadığı için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yeşil kart verilen Fatma Bürüm, çarşıya ne zaman çıksa herhangi bir yerde yığılıp kalıyor. Rahatsızlığı nedeniyle ilçede günde her üç ambulanstan biri Bürüm için çıkış yaparken, bazen bu sayı günde 3 veya 4‘e kadar da çıkıyor.

112 Hızır Acil Servisi‘nin ilçede, yılda yaklaşık 900 vakaya bakarken bunun 300‘ünde kronik astım hastası olan Fatma Bürüm için çıkış yapıldığı öğrenildi. Fatma Bürüm, 112 Hızır Acil servisi ne zaman ararsa görevliler onu sesinde tanıyıp, hemen yerini öğrenip, ambulansla gerekli tedavinin yapılması için hastaneye götürüyor.

Çoğu zaman hastaneye gitmeyi reddeden Fatma Bürüm bazen de 112 Acil Servis görevlilerini hastaneye gitmekte zorluk çıkartarak, elindeki bastonuyla görevlileri korkutmaya çalışıyor.

Bürüm, rahatsızlığında nerede olursa olsun 112 Hızır Acil Servis onun için seferber ediliyor. Bürüm, ne kadar ambulansa binmemekte inat etse de 112 Hızır Acil görevlileri onu almaktan vazgeçmeyip, ambulansa binmesini sağlıyorlar.

Kaynak: İHA