Chp’Li Adaylar İsabeyli’De Halka Seslendi

CHP Aydın milletvekili adayları Ferda Çağlar Erkut, Bülent Tezcan ve Prof.

Chp’Li Adaylar İsabeyli’De Halka Seslendi
CHP Aydın milletvekili adayları Ferda Çağlar Erkut, Bülent Tezcan ve Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar Nazilli’ye bağlı İsabeyli Beldesi’nde halka seslendi. CHP Aydın İl Teşkilatı Başkanı Hulusi Şahinci, CHP Nazilli İlçe Başkanı Zehra Kaymak,CHP İsabeyli Belde Başkanı Nurettin Akça ve çok sayıda partili ile birlikte beldeye gelen adaylar İsabeyli halkına CHP’nin projelerini anlatıp 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için destek istediler.

ERKUT: “12 HAZİRAN’DA HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ”

CHP’li adaylardan Ferda Çağlar Erkut konuşmasında toplumun her kesiminde büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Özellikle tarım sektörünün AKP iktidarında çöküş yaşandığını ifade eden Erkut şöyle konuştu: “ AKP’liler Türkiye’de enflasyon yok diyorlar. 2002’de 1 TL olan mazot şimdi 3,65 TL. tohum, gübre fiyatları aldı başını gitti. Yem fiyatları sürekli artarken süt sudan ucuz hale geldi. Tarım ürünleri yıllardır aynı fiyattan satılıyor. CHP olarak bu defa dersimize çok iyi çalıştık. Mazotu çiftçimize 1,5 TL’den vereceğiz. Aile sigortasıyla yoksulluğu bitireceğiz. Emeklilerimize milli gelir artışından pay vereceğiz. YÖK’ü ve harçları kaldıracağız. CHP iktidarında herkes rahat bir nefes alacak.”

CHP adayı Bülent Tezcan ise çiftçilerin 2002’de 5 milyar Tl olan borcunun 8 yılda 25 milyar Tl ‘ye yükseldiğini, işsizliğin ise yüzde 8’den AKP iktidarında yüzde 24’e dayandığını ifade etti. AKP döneminde ülkede demokrasinin ağır yaralar aldığına dikkat çeken Tezcan “Başbakan iktidarına itiraz edenlerin sırtından sopasını bir gün olsun eksik etmedi. YGS yolsuzluğunu protesto eden öğrencileri coplarla götürdüler. AKP’yi eleştiren gazeteciler ya hapse atıldı ya da işinden oldu. Bu koşullarda başbakan Türkiye’ye demokrasi iklimi getirdiğini iddia ediyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ise “2001’de milli gelir 200 milyar dolardı. 2011’de 800 milyar dolar. Başbakan ülkeyi zenginleştirdik diyor. 48 gündür Aydın’ı karış karış dolaştım. Fukaralıktan başka bir şey görmedim. Peki nerede bu para?” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA