Selçuk Üniversitesi‘nden Cezaevi Projesine Destek Verenlere Ödül

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere yönelik altyapı, eğitsel, sosyal ve psikolojik destek projesine katkıda bulunan akademisyen ve öğrencilere teşekkür sertifikası verdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere yönelik altyapı, eğitsel, sosyal ve psikolojik destek projesine katkıda bulunan akademisyen ve öğrencilere teşekkür sertifikası verdi.

Düzenlenen tören sırasında, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Rektör Okudan’a, proje kapsamında yapılan ve üzerinde tutuklu çocukların isimlerinin yer aldığı keçe, cezaevindeki bir mahkum tarafından yapılan yağlı boya tablo ve ahşap gemi maketi armağan etti.

Rektörlük bahçesinde düzenlenen törene; Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hacı Osman Kaya, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Celal Karakurt, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Oğuz Yağlıcı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım, Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk, öğretim üyeleri, cezaevi personeli ve projeye katkıda bulunan kuruluşların temsilcileri katıldı.

“UZUN SOLUKLU BİR GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ”

Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı ve Projenin Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, 9 aydır süren eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Projenin uzun soluklu ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüldüğünü ifade eden Prof. Sünbül, “Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki çocuk-ergen ve yetişkinlere yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında cezaevi personeli ve hükümlü ile tutuklulara yönelik 2010-2011 eğitim-öğretim yılı süresince 3 ayrı periyot halinde hafta içi 5 gün olmak koşuluyla eğitim düzenlendi. Projede 36 öğretim üyesi, 50 öğrenci aktif olarak rol aldı. 20’ye yakın dalda aktiviteler düzenlendi. Proje başladığı günden itibaren bugüne kadar ara verilmeden başarı ile gerçekleştirildi.” dedi.

“EN KEYİF ALDIĞIMIZ PROJELERDEN BİRİYDİ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, projenin. cezaevinden gelen bir mektupla başladığını ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da desteğiyle sürdüğünü söyledi. Selçuk Üniversitesi’nin pek çok etkinlik ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini, ancak en keyif aldığı projelerinden birinin cezaevi projesi olduğunu belirten Rektör Prof. Okudan, “Projeyi başlatırken bir kişi bile kazansak toplumun faydasına olacağı düşüncesiyle hareket ettik. 9 ay süren eğitimlerde tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak hareket etti. Projenin içeriğinin genişletilerek devam etmesi inancı ile katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“PROJE OLUMLU KATKI SAĞLADI”

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan ise 3 dönem boyunca sürdürülen projenin cezaevindeki hükümlü ve tutuklulara çok büyük katkı sağladığını belirterek, “Cezaevini ziyaret ettiğimizde projenin hükümlü ve tutukluların üzerinde olumlu etki bıraktığını gördük. Projenin devam etmesini arzu ediyoruz. Bunun yanı sıra üniversitemiz, cezaevindeki çok amaçlı konferans salonunu yeniden tefriş etti. Bu salonda cezaevindeki personele, hükümlü ile tutuklulara yönelik pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu güzel projeyi hayata geçiren başta Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan olmak üzere akademisyen ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Törenden sonra protokol üyeleri, proje kapsamında hükümlü ve tutukluların yaptığı eserlerden oluşan sergiyi açtı. Sergide el emeği süs eşyaları, yağlı boya tablolar, çeyizlik ürünler yer aldı. Satışa çıkarılan ürünlerin gelirleri cezaevindeki çocuklar için kullanılacak.