Kaz Otlatan Köy Çocuklarının Keman Eğlencesi

Kars‘ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde, kaz otlatan köy çocukları ilköğretim okulu öğrencisi Sena Güneş‘in çaldığı kemanla coşarak renkli görüntüler sergiledi.

İstanbul‘un Kağıthane semtinde oturan ilköğretim öğrencisi Sena Güneş (10), tatilini geçirmek üzere geldiği dedesinin Çıplaklı köyünde yanında getirdiği kemanı ile "uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece" adlı şarkılar çalarak akranlarıyla birlikte eğlendi. Köyde evleri teker teker dolaşarak keman çalacağını söyleyen Sena Güneş, olumlu cevap alınca eline aldığı kemanla arkadaşlarıyla beraber kazların otladığı alana gelerek eğlenmeye başladılar.

Yaklaşık 1.5 aydır keman çaldığını söyleyen Sena Güneş, "Ben İstanbul‘dan geldim. İstanbul Kağıthane semtinde oturuyorum. Yaz tatilini geçirmek için dedemin köyüne geldim. Buradaki kız çocukları hep kaz otlatıyorlar ve bu da benim çok garibime gitti. Ben de keman çaldığım için kemanımı onlarla paylaşıyorum" dedi.

Kaz otlatan kız çocuklarından Özge Yılmaz ise, "Bizler burada tatilimizi hep kaz otlatarak geçiriyorduk. Arkadaşımız burada kemanı bize tanıtıyor. Kemanı çalarak dinletiyor. Bizler köyde olduğumuz için bu tür imkanlarımız olmuyor. Biz burada tatilimizi hep kaz otlatarak geçiriyoruz. Arkadaşımız bize bir değişiklik yaptı" diye konuştu.

Köydeki diğer kadın ve çocukların ilgiyle izlediği ilginç görüntü, kaz otlatan kız çocuklarının türkülerle halaylar çekmesiyle son buldu.

Kaynak: İHA