"Bu Şehr-İ İstanbul" Sergisi Havalimanında Açıldı

Fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş‘un objektifinden orijinal siyah beyaz resimlerinden yer aldığı, "Bu Şehr-i İstanbul" adlı fotoğraf sergisi Atatürk Havalimanı‘nda açıldı.

Shell&Turcas‘ın "Bu Şehr-i İstanbul" kitabından seçilen fotoğraflardan oluşan sergi Tav Havalimanları‘nın sahipliğinde Atatürk Havalimanı‘nda ziyarete açıldı. Açılış törenine Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Tecmen ve havacılık sektörünün duayenleri katıldı.

Serginin açılışında söz alan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem "Türkiye‘nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı‘nda böylesine anlamlı bir etkinlik için bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. Gerçek ve kalıcı bir fayda yaratabilmek için iş alanında olduğu gibi sosyal sorumluluk yaklaşımında da sürdürülebilirlik kavramının olması gerekiyor. Türkiye‘de kuruluşumuzdan bu yana geçen 88 yıl içinde ekonomiye katkımızın yanı sıra doğaya, çevreye, tarihe ve kültüre çok büyük değer verdik. Bu

değerleri koruyup geliştirmek ve yarınlara taşımak adına çok büyük adımlar attık. Değerli fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş‘un objektifinden yansıyan doyumsuz İstanbul görüntülerini ‘Bu Şehr-i İstanbul‘ adı altında kitaplaştırarak toplumsal hafızamıza aktaran Shell&Turcas buradaki sergiyle toplumun beğenisine sunuyor. Tarih boyunca bir çok kültür ve toplumu etkileyen masal şehri İstanbul‘u anlatan bu sergi buradan daha anlamlı bir yerde sunulamazdı" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın da limandan günde 100 bin‘e yakın yolcunun geçtiğine dikkat çekerek, "Gün geçmiyor ki limanda bir faaliyet gerçekleşmesin, bir açılış yapılmasın. Dün BTA‘nın Anadolu Mutfağı‘nı hizmete açtık bugün sergi açılışı için buradayız. Bu sergide yayınlanan eserlerin sahibi Tahsin Aydoğmuş‘u tebrik ediyorum. Bizim canımız gözümüz güzel İstanbul‘umuzu tanıtan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından fotoğra sanatçısı Tahsin Aydoğmuş sergide yer alan resimlerden birini Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın‘a birini de TAV İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener‘e hediye etti. Daha sonra protokol birlikte kurdelayı keserek sergiyi gezdi. İnsan portrelerinden, cami slüetlerine, günlük hayattan, tarihi mekanlara kadar 50 fotoğrafın yer aldığı sergi bir ay boyunca gezilebilecek.

Kaynak: İHA