Pozantı’Da Seyfettin Yılmaz Coşkusu

Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, kendi doğduğu ilçede büyük sevgi seli ile karşılandı. Yılmaz, Pozantı ilçe merkezi ile Kamışlı Köyünde iki miting yaptı.

MHP Pozantı İlçe Başkanlığını ziyaret eden Seyfettin Yılmaz, annesi Hatice Yılmaz ile halası Ayşe Tunar’ın elini öptü. MHP Adana Milletvekili Adayı M. Metanet Çulhaoğlu, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, MHP Pozantı İlçe Başkanı Aziz Şen ile MHP İl Genel Meclisi Üyesi Faruk Kuş’un da katıldığı toplantılarda konuşan Seyfettin Yılmaz, “Pozantı’nın Suyu Sert, İnsanı Merttir” dedi.

Kendisi için doğduğu yer olan Pozantı’da sandığa gömün diye talimatlar verenlerin hüsrana uğrayacağını ifade eden Yılmaz’ın konuşması sık sık “Adana Seninle Gurur Duyuyor”, “Kamışlı Ovası Bozkurtlar Yuvası”, “Devletin Başına Devlet Gelecek” sözleri ile kesildi. Yılmaz, ataların ve kendinin Yörük Türkmen olduğunu ve Pozantı’nın Hamidiye Köyünde doğduğunu, hısım ve akrabalarının burada yaşadığını ve dedelerinin de mezarlarının burada bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, “Biz her şeyimiz ile buradayız. Seçilirsek de buradayız. Ama onlar yarın seçildiğinde bir daha Adana’ya uğrayacaklar mı? Onları Pozantı’da, Kamışlı’da bugüne kadar hiç gördünüz mü?” diye sordu.

2002 yılında Pozantı kiraz üreticisinin bir kilo kirazı 5 ila 7 lira arasında satıp mazotu 980 kuruştan aldığını ifade eden Yılmaz, 2011 yılında ise bir kilo kirazı 1,5.- 2,5 lira arasında sattığını ve mazotu da 4 liradan aldığını hatırlatarak, “İşte 9 yıllık AK Parti Hükümetinin sizleri getirdiği noktayı görün” dedi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da konuşmasında “Tunceli’de Kamer Genç, Elazığ’da Mehmet Ağar, Rize’de Mesut Yılmaz, Sivas’ta Muhsin Yazıcıoğlu için hemşerilerinin bağımsız da oy verip meclise göndermişlerse, Cumhuriyet tarihinde ilk kez seçilebilecek bir sıradan MHP tarafından aday gösterilen, içimizden biri, kendi öz evladımız, mutluluk ve acımızı paylaşan,hizmet ortağımız olan Seyfettin Yılmaz bayi yüksek bir oy oranı ile meclise yollamakta Pozantılıların onuru olacaktır” dedi.

Çay,”Hangi partiden olursan ol, hangi köyden olursan ol, gel bir kez de kardeş ol. Bütünleş Pozantılı ol. Pozantılılık galip gelsin, Ankara’da ses verenin, derdine nefes tüketenin olsun, Seyfettin Yılmaz mebus, senin yüzün güler olsun. Pozantı’m yolun hak, yoldaşın Seyfettin Yılmaz olsun. Kazanız mübarek, ülkemin geleceğin aydın olsun” şeklinde konuştu.

Pozantı’da kadınların büyük ilgi gösterdiği açık hava toplantının sonunda Yılmaz, hemşerilerine karanfiller dağıttı. Kamışlı’da vatandaşlar Yılmaz’ı omuzlarına alırken, Yılmaz’ın elini sıkmak ve öpmek için izdihama neden oldular.

Kaynak: İHA