Kurtulmuş: Biz Bölmek, Parçalamak İçin Gelmedik

HAS Parti Genel Başkanı Prof.

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye’nin iktidar partisi HAS Parti Başbakanı ise Numan Kurtulmuş’tur." dedi. Kurtulmuş, siyasete birleştirici ve uzlaştırıcı bir anlayışla girdiklerini belirterek, "Bazıları ‘bölmeyin, ‘parçalamayın’ diyor. Halbuki biz bölmek parçalamak için gelmedik, bu milletin dağılan parçalarını bütünleştirmek için geliyoruz." dedi.

Partisinin Kastamonu mitinginde konuşan Kurtulmuş, 12 Haziran 2011 seçimlerinin eski Türkiye’nin, eski siyaset tarzının ve uslubunun tarihe karışacak bir seçim olacağını savundu. Kurtulmuş, "Yeni Türkiye’nin defterini hep beraber açacağız. Yeni Türkiye’nin yeni sayfasını açacağız. Bu defterin birinci sayfasında şunlar yazıyor. Türkiye artık bu dönemin ana ve muhalefet partisinin sürdürdüğü gibi hakaret üzerine karşı tarafı ötekileştirme üzerine karşı tarafı adam yerine koymamak üzere karşı tarafla sanki düşmanmışçasına konuşmak üzerine neredeyse küfürleşme seviyesine gelen siyaset üslubunun geride bırakacağız." şeklinde konuştu.

12 Haziran’a sayılı günler kala siyasi partiler hayal ettikleri Türkiye fotoğrafını anlatıp vatandaşları partilerine oy vermeye ikna etmeye çalışırken, siyasetin yeni yüzü Halkın Sesi Partisi(HAS Parti) Lideri Kastamonulu hemşehrimiz Prof.Dr.Numan Kurtulmuş Nasrullah Meydanı’nda halka hitap etti. "Üslubu değiştireceğiz, ülkeyi yönetmek için halkın egemen olduğu bir demokrasiyi kuracağız, adaletsiz kalkınma değil adaletli kalkınmayı temin edeceğiz, bu memlekette toplumsal barışı sağlayacağız." diyen Numan Kurtulmuş vatandaşlara bu prensipler üzerine kurulu bir Türkiye sözü verdi. Toplumun laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni eksenine yerleştirilip ayrıştırılmasına tepki gösteren Kurtulmuş, Bizim kitabımızda bu ayrımlar yok, bizim kitabımızda Hazreti insan yazıyor. Bizim kitabımızda Hazret-i insan var” diyerek farklı bir siyaset izleyecekleri mesajı verdi.

İKTİDARIN ADI HAS PARTİ, BAŞBAKANI İSE KURTULMUŞ’TUR

Kastamonu’dan halka seslenerek iktidara ve muhalefete karşı sert eleştirilerde bulunan HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye’nin iktidar partisi HAS Parti Başbakanı ise Numan Kurtulmuş’tur” dedi. Kurtulmuş, siyasete birleştirici ve uzlaştırıcı bir anlayışla girdiklerini belirterek ‘Bazıları ‘bölmeyin, ‘parçalamayın’ diyor. Halbuki biz bölmek parçalamak için gelmedik, bu milletin dağılan parçalarını bütünleştirmek için geliyoruz” dedi.

EN ÖNEMLİSİ KASTAMONU

Prof. Dr. Kurtulmuş, yaptığı mitinglerin içinde en önemlisi ve en özellikli olanının Kastamonu olduğunu belirterek, "Dedemde Kastamonuludur, bende Kastamonuluyum, bu yüzdende Kastamonuluların sesini en yükseklere beraber çıkartacağız." dedi.

Kurtulmuş, Kastamonu’ya sözleşme imzalamaya geldiğini söyleyerek, “HAS Parti iktidar olacak. HAS Parti milletin geleceğin büyük rol sahibi olacak. Has Parti’nin olduğu parlamento Türkiye’de barışın olduğu bir parti olacak. Has Parti içinde bulunduğu parlamento Türkiye’nin sorunlarını çözen bir parlamento olacak. Buna yürekten inanıyorum. Biz bunların sözünü veriyoruz.”

"YAPAMACAKLARIMIZI VADETMİYORUZ"

Kurtulmuş şöyle devam etti: “Bizim sözümüz dün dündür, bu gün bugündür diye hiç değişmeyecek bizim sözümüz, ölene kadar aynı şeyleri söyleyecektir. Biz asla sizlere yapamayacağımız şeyleri vaat etmiyoruz. Gökteki yıldızları vaat edip, ondan sonra ne yapalım yaptırmıyorlar, gücümüz yetmiyor demeyeceğiz. İktidarı bu milletin oylarıyla halkın sesi iktidara geldiğinde gücümüz yetmiyor diye mazeret uydurmayacağız. Çünkü bizim gücümüzün kaynağı halkın kendisi, halkın sesi ve halkın dualarıdır.”

Kurtulmuş konuşmasında halktan da oy sözü isteyerek “Kalleşçe yaşamamak istiyor musunuz? Ekmeği bölmek istiyor musunuz?, Özgürce dolaşmak istiyor musunuz?, Refahı paylaşmak istiyor musunuz?, Alın teri ile çalışmak istiyor musunuz?, Mazlumla kaynaşmak istiyor musunuz, eşitlik istiyor musunuz, adalet istiyor musunuz, kardeşlik istiyor muzunuz, özgürlük istiyor musunuz, esenlik istiyor musunuz” diye sorarak ‘Evet’ yanıtı aldıktan sonra “O zaman siz Has Parti’yi istiyorsunuz, halkın sesini istiyorsunuz” dedi.