Bayan Milletvekili Adayları, İş Kadınları Derneği‘nin Kahvaltısında Buluştu

Bayan Milletvekili adayları, Malatya İş Kadınları Derneği‘nin (MAİKAD) kahvaltısında buluştu.

Anemon Otel‘de düzenlenen programa, İş Kadınları Derneği Başkanı Burçin Han ve dernek yönetimi ile AK Parti milletvekili adayı Öznur Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Dila Boztepe ve Güzide Gök Yıldırım katıldı.

Programda konuşan İş Kadınları Derneği Başkanı Burçin Han, "MAİKAD olarak, kadınların gerek ekonomi alanında, gerekse siyasi alanda daha fazla söz sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Kadınlarımızın seçilebilir sıralarda yer almasını istiyoruz" dedi.

"İKTİDARIMIZDA KADINLARIN LEHİNE BİRÇOK YASA ÇIKARILDI"

AK Parti milletvekili adayı Öznur Çalık, AK Parti iktidarında kadınlara yönelik hizmetleri dile getirdi. Çalık 2009 belediye seçimlerinde belediye meclisindeki kadın sayısında yeterli olmasa da artış oldu. 12 Haziran seçiminde de, en az 50 kadın adayın meclise gireceğin ümit ediyoruz.

AK Parti iktidarımız, çok önemli yasal değişiklikler yaptı. Ailenin korunmasına dair kanun çıkarıldı.

Gazi ve şehit yakınları ile kadınlara pozitif ayrımcılık getirildi. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu 2 yıldır faaliyetlerini sürdürmektedir. Kadın istihdamı yapanların 5 yıllık primini devlet ödüyor. Ayrıca, mecliste bekleyen kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için yasa çıkarılacak.

Yüz binde 70 olan anne ölümleri, yüz binde 15‘e indi. Bebek ölümleri ise binde 19‘dan, binde 9‘a indi. Kısacası iktidarımız döneminde kadınların lehine birçok yasa çıkarıldı"ifadelerini kullandı.

"KADINLAR GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRENLERDİR"

CHP milletvekili adayı Dila Boztepe ise, köy gezilerinde kadınların okuma yazma olmayanların bulunduğunu gördüklerini belirtip, "CHP‘nin en genç bayan adayı olarak eğitime önem vermemiz gerektiğini ifade ediyorum. Köylerde okuma yazma kursu açmayı planlıyoruz. Böylece eğitim düzeyini arttıracağız" ifadelerini kullandı.

"Kadınlar gelecek nesilleri yetiştirenlerdir" diyen Boztepe, "İlk eğitilen yer anne kucağı olduğunu düşünülürse, kadınlara her yönden önem vermek gerektiğini düşünüyorum" diyerek, son yıllarda siyaset ve iş alanında kadın sayısının artmasının önemini anlattı.

CHP milletvekili adayı Güzide Gök Yıldırım da, "Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kadın haklarında denge kurmak istiyoruz" sözleriyle, partilerinin iktidara gelmesi halinde aile sigortası kapsamında kadının hesabına para yatırılacağını vurguladı.

Kaynak: İHA