Ak Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Chp‘ye Samast, Karayılan Ve Arslan‘ı Örnek Verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yargıyı kan davası olarak gördüğünü belirterek, "Alparslan Arslan yargılaması devam ediyor, Arslan bağımsız aday olsa o zaman Meclis‘e gelip yemin edecek mi? Buna Türkiye ne diyecek.

Meclis‘te gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek‘in siyasi partileri bugün ziyaret ettiğini belirterek, "Yeni dönemde TBMM Başkanlığı için görüş alışverişinde bulundular. Görüşmelerde isimler önerilmedi" dedi.

Dün TBMM‘de CHP ve BDP‘nin boykotunun üzücü bir olay olduğunu söyleyen Bozdağ, dünkü yaşananların kabul edilmesi mümkün olmayan olaylar olduğunu kaydetti. Türk milletinin bütün partilere kendilerini TBMM‘de temsil etmeleri için oy verdiğini söyleyen Bozdağ, "Partiler ve adaylar da böyle seçildi. Bu yaşanan sorun CHP‘nin yarattığı sorundur. Yargının, Meclis‘in, AK Partinin oluşturduğu problem değildi. Adaylık sürecinde bu sorunların ortaya çıkacağı CHP tarafından konuşulmuştu. Süheyl Batum sembolik

anlamda yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu ise bugün mahkemeleri kan davalı olarak suçluyor. Bugün yaşanan sorunun tek nedeni CHP‘dir. Sorunların kaynağı haline geldi. TBMM şimdiye kadar hiçbir zaman boykot olmadı. TBMM ilk kez böylesi boykotla karşı karşıyadır. Bu da yanlıştır. Demokrasinin varlık göstergesi olarak parlamentoyu göstereceksiniz, öte yandan da demokrasinin kalbi olan parlamento boykot edilmiştir" diye konuştu.

‘TBMM BUGÜNE KADAR TEHDİDE BOYUN EĞMEMİŞTİR‘

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, parlamentonun ilk kez CHP ve BDP tarafından tehdit edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"CHP ve BDP ‘Parlamento şunu yapmazsa gelmeyiz‘ diyorlar. Bugüne kadar TBMM hiçbir dönemde tehdide boyun eğmemiştir. Parlamento her zaman çalıştı, çalışmalarını sürdürdü. CHP bu davranışı ile yanlış bir çığır açmıştır. Herhangi bir parti benim dediğim olmazsa Meclis‘e gelmiyorum derse, dayatma yaparsa; Meclis‘i her tehdide karşı boyun eğer duruma getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Hukuk dışı, demokrasi dışı yaklaşımlara teslim etmek kötü bir yolu açmıştır. CHP kendisine verilen desteği parlamentoya

taşımalıdır. TBMM‘ye gelerek yemin etmesi gerekir. Parlamentonun özgür ortamı içinde milletin iradesine gösterilen saygıyı göstererek parlamentoda yemin etmeye davet ediyoruz. Bu sorun CHP‘nin kilitlediği bir sorundur."

Bir gazetecinin ‘CHP eğer Meclis‘e katılmazsa 4 Temmuz‘da Meclis‘in açılmasında bir sorun olur mu?‘ sorusu üzerine Bozdağ, "TBMM İçtüzüğü açık, komisyonlar oluştuğunda çalışmalar yapılabilir. TBMM çok rahat çalışabilir. Herhangi bir mani hal olmadı. Bundan sonra olmaz. CHP gelmezse Meclis yine gününde toplanacak, parlamento çalışacaktır. Ana muhalefet partisinin de Meclis‘te temsil edilmesini istiyoruz. Tepkisi de çözümler farklı sonuçlar ortaya çıkarır" dedi.

CHP‘ye Samast, Karayılan ve Arslan‘ı örnek gösteren Bozdağ, "Alparslan Arslan‘ın yargılaması devam ediyor, bağımsız aday olsa, o zaman Meclis‘e gelip yemin edecek mi? Buna Türkiye ne diyecek? Ogün Samast, Hrant Dink‘i öldürdü. Aday oldu, seçildi, parlamentoda yemin edecek mi? Bu konuştuğumuz işi yaparsak mevcut duruma ne katar. Kapalı kapılar ardında konuşulduğu zaman öngörülmeyen sonuçlar ortaya çıkar. CHP‘ye bir kez daha söylüyoruz. Çözümün yolu; dayatmak, yargıyı yok saymak değil, parlamentoya gelip

yemin etmektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA