Hakkari’Nin Eğitim Vizyonu Çalıştayda Ele Alındı

Hakkari’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde kentin eğitim sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırıldığı ‘Eğitim Vizyonu‘ çalıştayı düzenlendi.

Hakkari’Nin Eğitim Vizyonu Çalıştayda Ele Alındı
Hakkari’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde kentin eğitim sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırıldığı ‘Eğitim Vizyonu‘ çalıştayı düzenlendi.

Eğitim vizyonu dün İl Kültür Merkezi‘nde başlamıştı bu gün ise Hakkari Cumhuriyet lisesinde ve Atatürk İlköğretim okulunda devem etti. Hakkari’nin eğitimdeki başarsızlığı başta olmak üzere, öğrenci ve veli ilişkileri, Hakkari sosyal, okul yönetim ve denetim konular ele alınacak.

Hakkari Valisi Muammer Türker yaptığı konuşmada, Hakkari gibi eğitim göstergesi bakımından maalesef gerilerde olan ilde bu sorunu bütün boyutlarıyla ele alınmadan herhangi bir ilerleme kaydedilmesi mümkün değil. Bu yüzden bu çalıştay bir taraftan grup çalışmalarıyla, bir taraftan bu şekildeki genel kurul çalışmalarıyla ümit ediyorum eğitim sorunlarına fayda ve katkı sağlar ifade eden Türker, Hakkari’de sosyal yapıyı dikkate almadan, ekonomi durumunu dikkate almadan, güvenlik sorunlarını dikkate almadan, eğitim ilgili bir değerlendirme yapmak mümkün olmayacağın söyleyen Türker, Eğitimle ilgili bir konu gündeme geldiğinde de güvenlik konusunun aynı cümlede konulması bizi gerçekten rahatsız ediyor. Okullarda eğitimin güvenlik gerekçesiyle sağlıklı yapılmadığı. Desrhanelerin toplam iş gününe baktığımızda bazen iki ay kapalı kalması eğitimle ilgili sorunların hangi boyutta olduğunu ortaya koyuyor. Buda bizi üzüyor diye konuştu.

Eğitim Vizyonu Çalıştayı Koordinatörü Abdullah Kaya, "Hakkari eğitim neden geride kaldığı araştırıp ve bu konuların üzerinde 4 grup halinde ve 4 grup başlık da eğitim sorun ele aldık. Öğrenci veli ilişkisi, çevre ve hakkari sosyal yapısı, okul yönetim kültürü ve öğretmen, denetim ve teftiş gibi başlıklar altında üzerinde çalışıyoruz belirten Kaya, yapacağımız çalışmalarda sonra bütün boyutuyla milli eğitim bakanlığı gönderilecektir." dedi

Eğitim Çalıştayı‘na, Hakkari Vali Muammer Türker, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyesi Doç.Dr. Şakir Gözütok, Hakkari Üniversitesi’nde Prof.Dr.Battal Aslan, Hakkari Üniversitesi’nde Yrd.Dr. Abdullah Eroğlu, Hakkari Üniversitesi’nde Yrd.Dr. Esma Say,Milli eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşların temsilciler, kurum amirler ve öğretmenleri katıldı.