Başbakan Erdoğan, Milletvekili Yeminini Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilliği yeminini etti.

TBMM Genel Kurulu‘nda milletvekillerinin ant içme töreni devam ediyor. Başbakan Erdoğan da milletvekili yeminini etti. AK Parti milletvekilleri Erdoğan‘ı yemini öncesi ve sonrasında ayakta alkışladılar. TBMM geçici başkanı Oktay Ekşi‘nin daha önce izleyici locasından herhangi bir tezahürat ve alkış olmaması konusundaki uyarısına rağmen izleyici locasındaki bazı kişiler de Erdoğan‘ı alkışladılar.

TÖRENDEN NOTLAR

- Başbakan Erdoğan‘ın yemininden önce salondan çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yemini izlemedi.

- Ant içme töreninde sıra Ankara milletvekillerinin yemine geldiğinde Mustafa Kemal Atatürk anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

- Başbakan Erdoğan‘dan hemen sonra yemin eden İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol da tekerlekli sandalyesi ile kürsüye gelerek yemin etti.

- Bedensel engelli CHP Milletvekili Şafak Pavey de Genel Kurul Salonu‘na meclis görevlilerinin yardımıyla ve tekerlekli sandalye ile geldi.

- Törenin başlarında yemin etmeyen CHP‘li vekillerin isimlerinin okunmasının ardından katip üyenin ‘Yok‘ demesine ise CHP‘li Muharrem İnce itiraz etti. Başkanlık kürsüsüne giden İnce‘nin uyarısı üzerine CHP‘li vekillerin isimlerinin okunmasının ardından ‘Yok‘ denilmemeye başlandı.

- AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu mecliste olmadığı için yemin etmezken, bazı AK Partili vekiller bazı kelimeleri yanlış söyledikleri için yeminlerini tekrarlamak zorunda kaldılar. AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılıç, AK Parti Bursa milletvekili İsmail Aydın, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz yeminlerini iki kez tekrarlamak zorunda kalırken, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel üç kez yemin etti.

- AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özelik ise yemin metnini ezbere okudu.

- AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç cebinden kendi yemin notunu çıkararak, yemin metnini buradan okudu. Aynı şekilde AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de yemin metnini kendi notundan okumayı tercih etti.

- AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Milli Futbolcu Hakan Şükür de yemin etmek için kürsüye gelişinde ve yemini sonrasında AK Partililer tarafından güçlü bir şekilde alkışlandı.

- BDP‘nin desteklediği ve Diyarbakır‘dan Bağımsız Milletvekili seçilen Hatip Dicle‘nin milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine, AK Parti Diyarbakır Milletvekili olan Oya Eronat ise kürsüye gelişinde büyük alkış aldı.

- Kamer Genç‘in yeni dönemdeki ilk itirazı izleyici localarına yönelikti. Genç, izleyici locasından milletvekillerinin alkışlandığı gerekçesiyle itiraz etti. Oktay Ekşi izleyicileri uyardı.

- MHP milletvekilleri de Ergenekon tutuklusu Engin Alan‘ın ismi okunduğunda yoğun şekilde alkışladılar.

Kaynak: İHA