Kukla Tiyatrosu’Ndan Eğlenceli Gösteri

Fethiye Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu “Kukla Tiyatrosu” Marmarisli çocuklara renkli bir gösteri sundu.

Kukla Tiyatrosu’Ndan Eğlenceli Gösteri
Yaklaşık olarak 45 dakika süren kukla gösterisinde 20 den fazla ünlü kukla sahne aldı. Gösteride kuklalara can veren 26 yıllık Kukla Sanatçısı Engin Tansı yaptığı açıklamada, amaçlarının yok olamaya yüz tutmuş kukla sanatını, günümüz sanatçılarıyla birleştirerek çocuklara yeniden sevdirmek olduğunu söyledi.

Emekli Devlet Sanatçısı ve aynı zamanda merhum sanatçı Gazanfer Özcan’ın yeğeni Engin Tansı tarafından sahnelenen yaklaşık 40 dakikalık kukla gösterisinde Megastar Tarkan, Seda Sayan, Barış Manço ve Serdar ortaç gibi 20 ünlünün kuklaları Armutalanlı çocuklar için sahne aldı.

26 yıldır kukla sanatı ile uğraşan, emekli Devlet Sanatçısı ve UNIMA(Milletler Arası Kukla Birliği)-PINOKYO Kukla Tiyatro Topluluğu sanat yönetmenliğini yapan Tansı, sahneye çıkarttığı kuklaları kendisinin yaptığını belirterek, ““Kukla sanatı kültürümüzün unutulmaya yüz tutan öğelerinden birisi. Bizim amacımız teknoloji ile gelen televizyona yenik düşen kukla sanatımızı yeniden canlandırmak ve çocuklarımıza benimsetmek. Bu nedenle günümüzün medyatik sanatçılarının kuklaları ile çocuklarımıza müzikli bir gösteri hazırladık. Gösteride kullandığımız bütün kuklalar kendi el emeğimizin eseri. Yaklaşık 200 sanatçının kuklasını yaptık. Her gösterimizde farklı sanatçıları sahneye çıkartıyoruz. Böylelikle gösterinin kendini tekrarlamasını da engellemiş oluyoruz.” dedi.

40 dakikalık gösteri sırasında zaman zaman sahneden inerek çocukların arasına da inen kukla sanatçısı, kuklalarını çocukların kucaklarına oturtarak onlara kuklaların soğuk birer oyuncak olmadıklarını, ellerinde can buldukları sanatçıların karakterini izleyenlere yansıttıklarını çocuklara anlatmaya çalıştığını belirtti.

Gösteri öncesinde bu gösterinin gerçekleşmesini sağlayan Armutalan belediye Başkanı Muhammet Ünlü’yü ziyaret eden Sanatçı Engin Tansı, Başkan Ünlü’ye en ünlü kuklalar olan Hacivat – Karagöz resmi hediye etti. Bu ziyarette Başkan Ünlü, göreve geldikleri bu zamana kadar Artmutan Halkı için çalıştıklarını, uluslararası çocuk festivalleri yaptıklarını belirterek, bu tür çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA