Kılıçdaroğlu: "550 Vekilin Yemini İçin Mücadele Edeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "550 vekilin yemini için mücadele edeceğiz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Divriği Kültür Derneği‘nin düzenlediği pilav gününe katıldı. Yoğun sevgi gösterileri arasında oturacağı yere ilerleyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere pilav ikram edildi. Kılıçdaroğlu‘na CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve milletvekilleri de eşlik etti. Protokolün pilav yemesi esnasında da halkın sürekli olarak ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu‘na zaman zaman küçük çocuklar sarılıp öperek sevgilerini gösterdi.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, seçimlerde beklediklerinin altında oy aldıklarını ancak asla yılmayacaklarını söyledi. "Haklı olduğumuz için güçlüyüz, güçlü olduğumuz için beraberiz" diyen Kılıçdaroğlu, demokrasi ve özgürlük için mücadele edeceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Ama ne için mücadele edeceğiz? 550 vekilin yemini için mücadele edeceğiz. Bunun önüne kim engel koyarsa, bunun için mücadele edeceğiz" dedi.

Halkın iradesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu iradeyi, bu direnci görmeyenlerin karşısında olacaklarını ifade etti. Demokrasinin herkesin düşüncelerini özgürce dile getirdiği bir alan olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, hiçbir iradenin halkın gücü karşısında düşüncelere zincir vuramayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sizin sesiniz biz olacağız, parlamentoda da olacağız. Bunun mücadelesini sizin için yapacağız. CHP demokrasiyi getiren bir partidir. CHP her düşünceye sahip bir partidir.

CHP halkın partisidir. CHP halkın iradesiyle seçilenleri hapse atan parti değildir" diye konuştu.

Pilav gününün geçen yıl yapılan yerde düzenlenmesine izin çıkmadığını da ifade eden Kılıçdaroğlu, izin vermeyen bu düşünceye karşı olduklarını söyledi. Etkinlikten sonra genel merkezde bir toplantıya katılacağını aktaran Kılıçdaroğlu, alacakları her kararın demokrasi, özgürlük, halkın iradesi için olacağını belirterek, "Bize güç verin, bu ülkeye demokrasi getirelim" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise yaptığı konuşmada, ‘insan odaklı belediyeciliğin zirvesinde‘ olduklarını belirtti. Belediyenin başına geçtiklerinde çok sayıda borç olduğunu söyleyen Yaşar, şu an hiçbir borçlarının kalmadığını dile getirdi. İlçede yaptıkları yenilikleri de anlatan Yaşar, 3 yıl sonunda hoş bir seda ile anılmanın kendisi için en büyük hediye olacağını ifade etti.

Etkinlik alanından yoğun ilgi arasında ayrılan Kılıçdaroğlu, ‘Halkçı Kemal‘ sloganları arasında aracına binerek parti genel merkezine gitti.

Kaynak: İHA