Küçükali: Kriz Tereyağından Kıl Çeker Gibi Yönetildi

Çadır kentlerde incelemelerde bulunan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, tek temennilerinin Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerin sorunsuz olarak ülkelerine dönmeleri olduğunu söyledi.

Çadır kentlerde incelemelerde bulunan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, tek temennilerinin Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerin sorunsuz olarak ülkelerine dönmeleri olduğunu söyledi.

Türkiye’ye Hatay üzerinden giriş yapan Suriyeliler için Kızılay tarafından Reyhanlı Altınözü ve Yayladağı’nda kurulan çadır kentleri incelemek için Hatay’a gelen Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.

İki gündür Hatay’da bulunan Küçükali, bu süre içinde çadır kentlerde eksiklikler olup olmadığını incelediklerini ve kadınlara dikiş makinesi tedarik ederek dikiş nakış kursu vereceklerini söyledi.

BURASI TATİL KAMPI DEĞİL

Çadırlarda kalan Suriyelilerin sosyal ihtiyaçlarını gidermek için sinema çadırı kuracaklarını da belirten Küçükali, “Burası tatil kampı değil misafirlerimizi ağırladığımız bir kamptır. Kurduğumuz çadırlarda berbere kadar her alanda ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bazı sığınmacılar yağlı boya çalışmaları da yapmaktadır. Bu çadırlara dikiş makinesi de göndererek onların hayata tutunmalarını sağlıyoruz. Temennimiz bu insanların sorunsuz bir şekilde evlerine dönmeleridir” dedi.

KRİZ TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ YÖNETİLDİ

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in yaşanan krizi çok iyi idare ettiğine de değinen Küçükali, “Yaşanan büyük bir krizdir. Vali Lekesiz, bu krizi sessiz sedasız ve iki ülkenin yararına olacak şekilde yürütmüştür. Bu başarı sıradan bir başarı değildir. Bize gelen komşularımızı ağırlamamız ve isteyenlerin geldikleri yoldan hiçbir sorun yaşamadan geri dönebilmeleri tüm dünyadan takdir toplamıştır. Vali Lekesiz bu krizi tereyağından kıl çeker gibi organize etmiş ve üstesinden gelmiştir” açıklamasını yaptı.

En kısa sürede Suriye’de iç barışın sağlanmasını ve gelenlerin ülkelerine dönmelerini temenni ettiklerini belirten Vali Lekesiz ise bu süre içinde sığınmacılara yardım eden Kızılay’ın sadece ulusal ölçekte değil, doğal afetlerin yaşandığı tüm dünya ülkelerinde bayrağımızı dalgalandırdığını ve bizleri onure ettiğini söyledi.

Yapılan ziyaretin ardından Vali lekesiz Küçükali’ye Hatay’ın kitabını, Küçükali de Vali Lekesiz’e Kızılay Sodası ve Kızılay Tarihçesini anlatan bir kitap armağan etti.