İş Adamları, Bulgaristan‘ın Burgas Şehrine İş Gezisi Düzenledi

İş adamları, Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) öncülüğünde Bulgaristan‘ın Burgas şehrine iş gezisi düzenledi.

İş adamları, Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) öncülüğünde Bulgaristan‘ın Burgas şehrine iş gezisi düzenledi.

Türkiye’den gelen ekibi, Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Burgas Bölge Koordinatörü Salih Şahin ve Veselin Atanasov karşılarken, Oda İdari Müdürü Timur Halilov, Bulgaristan’daki hayvancılık ve ziraat hakkında bilgi verdi.

LİAD temsilcileri Burgas’a iş gezisi düzenledi. LİAD Başkanı Cengiz Konca ve Genel Sekreter Şadan Canaz’la birlikte TÜSEDAD Başkanı Adnan Yıldız ve Genel Sekreter Atilla Celep ile birlikte iş adamları Hasan Hamiş, Özkan Gürbüz ve tercüman Raşit Yaylıdere katıldı.

Türkiye ekibini, Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Burgas Bölge Koordinatörü Salih Şahin ve Veselin Atanasov karşıladı. Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası İdari Müdürü Timur Halilov, Bulgaristan’daki hayvancılık ve ziraat hakkında misafirlere geniş bilgi verdi.

TÜSEDAD Başkanı Adnan Yıldız, derneğin İstanbul merkezli olduğunu, Türkiye genelinde yüzün üzerinde üyeleri bulunduğunu ve Türkiye süt üretiminin yüzde 20’sini üyelerinin karşıladığını vurguladı. Yıldız, ayrıca, Türkiye’nin Trakya Bölgesi‘nde hayvancılığın çok geliştiğini, çiftliklerin devlet desteğiyle çoğaldığını ve yem yetersizliğinin meydana geldiğini söyledi.

Daha sonra, Aytos Parkı‘nda yapılan piknik ile iş adamları birbirileriyle kaynaşma fırsatı buldu. Aytos Belediyesi Meclis Başkanı Zeycan Ali ve Başkan Yardımcısı Margarita Çolakova da ziyaret edilerek Aytos ilçesi hakkında bilgi edinildi.

Cengiz Konca, hayvancılık ve ziraat sektöründe iki ülke arasında yapılacak çok işler olduğunu belirterek, gezi programının çok verimli geçtiğini anlattı. Konca, Başkonsolos Sibel Erkan’a ve Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Burgas Bölge Koordinatörü Salih Şahin ve Veselin Atanasov’a kahve seti hediye etti.

Yemeğe T.C Burgas Başkonsolosu Sibel Erkan da iştirak etti ve iş adamlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, bütün konularda yardımcı olacaklarını vurguladı. Burgas’ın Stratsin Köyü‘nden Mustafa Borsa yedibin dekar arazi işlediğini ve bütün tarla işlerinde işçilerle birlikte çalıştığını, toprakla bir bütün olduğunu ve bu işlerden büyük lezzet aldığını söyledi.