Coşkun Özarı vefat etti Türk futbolu yasta

Galatasaray'ın efsane futbolcularından ve A Milli Takım'ın unutulmaz teknik direktörlerinden olan Coşkun Özarı, dün 80 yaşında hayata gözlerini yumdu, sevenlerini gözyaşlarına boğdu.

TÜRK futbolundan bir yıldız daha kaydı. 18 Mart’ta beyin kanaması geçirdikten sonra bir türlü eski sağlığına kavuşamayan Coşkun Özarı dün akşam tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde hayata veda etti. Özarı yarın Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip Zincirlikuyu’da toprağa verilecek. Özarı 1931 yılında doğdu. 1953’te Sarı-Kırmızılı forma ile futbola başladı. 1959’a kadar Galatasaray’da oynadı. Önce forvette oynadı, sonra defansa geçti.

13 boyunca Galatasaray’ın yanısıra Milli Takım’ın da defansta belkemiği olan Özarı, mücadeleci oyunculuğu ile tanındı. 1954-55, 1955-56 ve 1957-58 sezonlarında İstanbul Ligi Şampiyonluğu yaşadı. 5 kez A Milli Takım’da oynayan Özarı futbolu 29 yaşındayken bıraktı.

Teknik direktörlük görevi gördükten sonra Gündüz Kılıç’ın yardımcısı olarak Galatasaray’da antrenörlüğe başladı. Daha sonra da A Milli Takım’ın antrenörlüğünü yaptı.1961 yılında, İngiltere’de efsanevi koç Winterbottom’ın başkanlığındaki koçluk seminerine katıldı.

Yurda döndüğünde Galatasaray’ın yardımcı koçu oldu. 3 yıl sonra da Gündüz Kılıç’ın görevini devraldı. Özarı takımı 4 kez şampiyonluğa taşıdı. 1965 yılında milli takıma teknik direktör olarak atandığında bu görevi 10 yıl sürdü.

Galatasaray'dan başsağlığı mesajı

Galatasaray Kulübü, vefat eden eski futbolcusu ve teknik direktörlerinden Coşkun Özarı için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“Coşkun Özarı'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. 1953 yılında Galatasaray'da futbola başlayan, futbolculuk ve teknik direktörlük hayatında sayısız başarılara imza atan 'Hocaların Hocası', tüm sporseverlerin kalbinde ilelebet yaşayacaktır. Türk sporunun en önemli değerlerinden biri olan Coşkun Özarı'nın ailesine, sevenlerine ve başta Galatasaray olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.”

Türk futbolu hocasız kaldı

Hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyeriyle efsaneler arasına giren Özarı, tedav gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Özarı yarın son yolculuğuna uğurlanacak

Türk futbolu büyük bir ustayı kaybetti... Uzun süredir hastanede tedavi gören Galatasaray ve Milli Takım'ın efsane ismi Coşkun Özarı hayata gözlerini yumdu.

HERKESİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

1931 yılında dünyaya gelen Özarı, 13 yıl boyunca hem Galatasaray hem de Milli Takım'ın savunmasında görev yaptı. Özarı, yeteneklerinin yanı sıra müthiş kişiliği ile kısa sürede gönülleri fethetti.

7 YIL MİLLİ TAKIM'I ÇALIŞTIRDI

Gündüz Kılıç'lı, Turgay Şeren'li, Metin Oktay'lı kadroyla şampiyonluklar yaşayan Özarı, ardından adamlığa yöneldi. Aralıklarla 7 yıl boyunca Mill Takım'ı 3 yıl da Galatasaray'ı çalıştırdı ve 'hocaların hocası' ünvanını aldı.

SON YOLCULUK YARIN

Coşkun Özarı'nın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek. Coşkun Özarı'nın oğlu olan yazarımız Murat Özarı, ailesi, tüm sevenleri ve Türk futbolunun başı sağolsun.


Futbolumuz bir duayenini daha kaybetti...

G.Saray ve Milli Takımın eski çalıştırıcılarından Coşkun Özarı hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören Özarı, dün öğleden sonra aramızdan ayrıldı. Özarı’nın cenazesi, yarın öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek. 1931 yılında İstanbul’da doğan Coşkun Özarı, G.Saray genç takımında yetişti.

1959’a kadar G.Saray’da oynadı. 10 yıl taşıdığı G.Saray forması ile 3 İstanbul profesyonel lig şampiyonluğu yaşadı. 5 kez A Milli oldu. Futbolu bıraktıktan sonra İngiltere’de antrenörlük kursu gördü. Galatasaray, Şekerspor, Adana Demirspor ve Milli Takım’da teknik direktörlük yaptı. Halen spor yazarlığı yapmaktadır.

ÖZARI'NIN ÖZGEÇMİŞİ

1931 yılında İstanbul'da doğan Coşkun Özarı, futbola Galatasaray'da başladı.

Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Özarı, sarı-kırmızılı takımda savunma bölgesinde görev yaptı. Özarı, Galatasaray'da 1954-1955, 1955-1956 ve 1957-1958 sezonlarında İstanbul Ligi şampiyonluğunu yaşadı.

Milli formayı ilk kez 1955 yılında Portekiz'e karşı giyen Coşkun Özarı, 5 kez (A), 1 kez de (B) Milli oldu.

Aktif futbol yaşantısını 1960 yılında tamamlayan Coşkun Özarı, İngiltere'de antrenörlük eğitimi gördükten sonra Galatasaray'da Gündüz Kılıç'ın yardımcılığını yaptı. Özarı, daha sonra sarı-kırmızılı takımda 1961-1963 (Gündüz Kılıç ile birlikte), 1970-1971 ve 1978-1979 yıllarında teknik direktörlük yaptı.

(A) Milli Takım'da da 1972-1976, 1982-1984 ve 1985-1986 yıllarında üç ayrı dönem teknik direktörlük yapan Özarı, milli takımın başında toplam 54 maça çıktı.

Galatasaray ve milli takımın yanı sıra, Şekerspor ve Adana Demirspor'da da teknik direktörlük yapan Coşkun Özarı, teknik adamlık kariyerini 1986'da noktalayarak spor yazarlığına başladı.

Özarı, milli takım ve Galatasaray ile ilgili yazılar yazdı.