"Kızım Muaf Olduğu Din Dersine Girmeyince Sınıfta Kaldı"

Eskişehir‘de, muaf olduğu din kültürü ve ahlak bilgisi dersine girmeyen öğrencinin sınıfta bırakıldığı iddia edildi.

Eskişehir Havacılar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Nazlı Şirin El‘in babası Hüseyin El, mahkeme kararı ile din dersinden muaf olan kızının sınıfta bırakıldığını öne sürdü. 11 yaşındaki kızı Nazlı Şirin El‘in din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf tutulması için Ankara 1‘inci İdare Mahkemesi‘nden karar aldırdığını belirten baba El, mahkeme kararının gereğinin yapılmasını okul idaresinden talep ettiğini belirtti. Baba El, "Kızım Nazlı Şirin El, mahkeme kararıyla muaf olduğu din dersinden

başarısız sayılmıştır" dedi.

Kızı Nazlı Şirin El‘in karnesinde ‘din kültürü ve ahlak bilgisi‘ ders notunun "1" olduğunu, diğer notlarının "pekiyi" olduğunu gösteren El, "Kızım, mahkeme kararıyla muaf olduğu dersten başarısız sayılarak sınıfta bırakılmıştır. Tüm arkadaşları bir üst sınıfa geçmenin sevincini yaşarken kızım ve biz mağdur olduk. Bu hukuk dışı uygulamanın ortadan kaldırmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitim Hakları Derneği Başkan Vekili Pelin Yalçınoğlu ve dernek üyesi Nurettin Aldemir, baba Hüseyin El ve Nazlı Şirin El, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı ile görüşüp durumu anlattı. Yalçınoğlu, mahkeme kararının uygulanması gerektiğini belirtti. Baba Hüseyin El ve dernek yetkilileri, daha sonra Havacılar İlköğretim Okulu‘na gidince okul müdüründen kızının sınıfı geçtiği haberini aldı. Nazlı Şirin El, "Bu zamana kadar kötü günler yaşadım ama sınıfımı geçtiğim için çok mutluyum" dedi.

Baba Hüseyin El, Nüfus Müdürlüğüne başvurup kimliğinden İslam ibaresini kaldırdığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA