İzmir‘de Sbs İçin Velilerin Dediği Oldu, Hava Gösterisinin Saati Değişti

Türk Hava Kuvvetleri‘nin 100.

Türk Hava Kuvvetleri‘nin 100. kuruluş yıldönümü sebebiyle 4-5 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak uçak gösterilerinin SBS ile aynı saate denk gelmesi üzerine başlayan tartışmalarda, eğitimci ve velilerin istediği oldu. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı‘nın evsahipliğindeki gösterilerle ilgili açıklama yapan Gösteri Direktör Yardımcısı Hava Pilot Kurmay Albay Aydemir Taşçı, programda değişikliğe gittiklerini, sınav saatinde pervaneli motor ve paraşütçülerin gösteri yapacağını, saat 12.30‘dan sonra da jetlerin devreye gireceğini belirtti.

20 ülkeden 68 dinamik ve 31 statik, Türkiye‘den ise 15 dinamik ve 34 statik uçak, iki gün süreyle gösteri yapacak. Bunun SBS ile aynı saatlere denk gelmesi yüzünden başlayan tartışmalarda eğitimci ve veliler, gürültü sebebiyle 95 bin öğrencinin dikkatinin dağılacağını belirterek, hava gösterisinin saat 12.30‘dan sonra başlamasını talep etmişti. Bu talep, İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ikili görüşmelerle Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı‘na iletildi. Komutanlık da konuyu inceleyerek, öğrencilerin jet gürültülerinden etkilenmemesi için program saatinde değişikliğe gittiğini duyurdu. Valilikse her ihtimale karşı Çiğli ilçesindeki beş okulda SBS‘ye girmesi planlanan öğrencilerin sınav yerlerini önceden değiştirmişti. Yaklaşık bin 60 öğrenci, yeni yerlerine göre düzenlenmiş sınav giriş belgesini, kendi okullarından 3 Haziran Cuma gününe kadar alabilecek.

Programda değişikliğe gidilmesini değerlendiren Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No‘lu Şube Başkanı Abdurrahim, "Aklın yolu birdir. Binlerce öğrencinin geleceğinin etkilenmemesi için yapılması gereken buydu." dedi. İzmir Öğrenci Velileri Derneği (İZÖVDER) Başkanı Orhan Yüce de değişikliği son derece doğru bulduklarını anlattı.