Ak Partili Kılıç: Ruh Üçüzlerinin İttifakıyla İlgilenmiyoruz

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile eski Elazığ İl Başkanı Baki Yıldırım arasında geçen ve internete düşen ses kaydını değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile eski Elazığ İl Başkanı Baki Yıldırım arasında geçen ve internete düşen ses kaydını değerlendirdi. CHP, MHP ve BDP’yi ruh üçüzleri olarak nitelendiren Kılıç, 12 Eylül’deki anayasa değişikliği referandumu sürecinde ortaya konan üçlü ittifak hareketinin genel seçimlerde de uygulandığının belgelendiğini ifade etti. Kılıç, “Anlaşılıyor ki oluşan bu siyasal ittifak, 12 Haziran seçimlerinde de devam edecek. Ama bu ittifakın seçimde nasıl sonuç alacakları bizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor.” dedi.

Seçim çalışmalarını memleketi Samsun’da sürdüren AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Kışanak ile Yıldırım arasında geçen ve ‘dailymotion.com‘ isimli sitede yayınlanan konuşmayı Cihan’a değerlendirdi. MHP yönetimini açıklama yapmaya davet eden Kılıç, “CHP ile BDP’nin işbirliğine gittikleri son günlerde yaşanan eylemlerde açıkça kendini ortaya koymaktadır. BDP Hakkari’de Kemal Kılıçdaroğlu’na miting düzenlemekte, BDP’nin eşbaşkanı da ‘Sayın Başbakan‘ı kıskandırmak için meydana gittik ve destek verdik” diyebilmektedir. Keza Güneydoğu’da bazı MHP teşkilatlarının gruplar halinde istifa ederek BDP’ye katıldıkları bilinmektedir. Her şeyden önce MHP’ye ve BDP’ye oy verecek partililer, varsa bu ittifakı bilmek isterler.“ dedi.

BDP’nin aynı anda hem MHP’yi hem de CHP’yi nasıl destekleyeceğinin merak konusu olduğunun altını çizen Kılıç, “Hangi illerde MHP’yi hangi illerde CHP’yi destekleyecek? BDP ile MHP ve CHP arasındaki bu ittifak üzerinden söylüyorum, yakınlaşmanın dayanağı nedir? Hangi motivasyon ile hareket edilmekte ve birbirlerine yakınlaşma içerisine girilmektedir? Bu soruların cevabını bizler de merak ediyoruz. Partilerin genel merkezleri çok hızlı bir şekilde bu konularda açıklama yapmalı ve siyaset bu alanda berraklığa kavuşmalıdır. Ses kaydında adı geçenin söyledikleri doğru ve ses kendine ait ise o zaman ortaya bambaşka bir fotoğraf çıkıyor, bu fotoğrafa ilişkin açıklama yapması gereken MHP’dir. Görüşme BDP’liler tarafından teyit ediliyorsa MHP net olarak tavrını ortaya koymalıdır. Aksi taktirde pek çok senaryo buradan üretilebilecektir.” diye konuştu,

İttifakı ruh üçüzleri olarak niteleyen Suat Kılıç, ‘’Ruh üçüzleri anayasa referandumunda birbirlerinin paralelinde çok rahat birlikte hareket etti. Anlaşılıyor ki oluşan bu siyasal ittifak, 12 Haziran’da seçimlerinde de devam edecek. Anlaşılıyor ki hiçbir şey koordinasyonsuz değil, planladıkları ve söyledikleri hiçbir cümle kesinlikle bilinçsiz değil. Her şey planlı, programlı bir şekilde devam ediyor. Bu ittifakın seçimde nasıl sonuç alacakları ise bizi ilgilendirmiyor. BDP ile CHP arasında veya iddia edilenler doğruysa BDP ile MHP arasında bir yakınlaşma olması, bizim hesaplarımız üzerinde hiçbir netice ortaya koymaz." şeklinde konuştu.

    “ŞİFRE İDDİALARI ERGENEKONVARİ BİR TEZGAH”

    Bir alışveriş merkezinde öğrencilerin şifre iddialarını sormasına üzerine Kılıç, ‘müsterih olun” önerisinde bulundu. Kılıç, “YGS’de şifre iddiaları doğru değildir. Şuan yapılan tek şey propaganda. CHP’nin ve medyanın üniversite sınavına giren gençleri, onların ailelerini varsa evde oy kullanacak abilerini, ablalarını hükümete karşı kuşkuya düşürmek. Yani bu tamamen Ergenekonvari bir tezgahtır." dedi. Kılıç, oğlunun cumartesi günü sınava gireceğini hatırlattı.