Ak Parti‘nin Göçmen Adayı Sait‘e Destek İçin Balkan Heyeti Geliyor

Genel seçime sayılı günler kala AK Parti İzmir milletvekili adayı ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rifat Sait’e, Balkan ülkelerinden büyük destek geldi.

Genel seçime sayılı günler kala AK Parti İzmir milletvekili adayı ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rifat Sait’e, Balkan ülkelerinden büyük destek geldi. Bir Balkan heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Haziran 2011‘deki İzmir mitingine katılacak. Geçen hafta da Bulgaristan Milletvekili, Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Ruşen Rıza, Türkiye Temsilcisi İsmet Kahraman ve İzmir Temsilcisi İsmail Vatansever ile Bulgaristan Yüksek İslâm Şûrası Başkanı Şaban Ali, ortak açıklamalarında Sait’i destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek’ten, aralarında bakan, milletvekili, belediye meclis üyesi, müftü ve akademisyenlerin bulunduğu 45 kişilik heyet, AK Parti adayı Sait’i desteklemek için İzmir’e geliyor. Bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin Balkanlar‘a destekleri ve Sait’in Balkan hizmetleri dolayısıyla ahde vefa duygusu içinde yapıldığı belirtiliyor.

KİMLER GELİYOR?

Kosova Cumhuriyeti Kamu Bakanı Mahir Yağcılar, Sağlık Bakanı Ferit Agoni, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Feti Mehdiu, Bosna Hersek eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Kasumaviç, milletvekilleri Enis Kervan, Müferra Şinik, Gezim Kelmendi ve Amir Ahmedi, Bosna Hersek’in ünlü İslâm sanatları hocası Prof. Dr. Nusret İsanoviç, Nimet Hanım Yahiç, Kosova Müftüsü Naim Tırnova, İslâm Şûrası Başkanı Lütfi Ballek gibi önemli isimlerin de bulunduğu 45 kişilik Balkan heyeti, 2-6 Haziran 2011 arasında İzmir’de olacak ve 4 Haziran‘daki mitinge katılacaklar. Daha sonra AK parti İzmir İl Başkanlığı‘nda Başbakan Erdoğan ile özel bir görüşme yapacaklar.

SAİT: BALKAN GÖÇMENLERİ BİZİ TANIYOR VE DESTEKLİYOR

AK Parti adayı Rifat Sait, “İzmir’deki 17 Balkan derneği, bizi destekleme kararı aldı. Kosova’dan, Makedonya‘dan, Bulgaristan’dan, Batı Trakya’dan, Bosna Hersek’ten, Arnavutluk‘tan çok güçlü destekler alıyoruz. Bundan çok mutluyuz, bütün Balkan camiasına çok teşekkür ediyorum.” dedi. İzmir’de çok sayıda Balkan göçmeni vatandaşın yaşadığını vurgulayan Sait, "Özellikle Sarnıç, Çeşme Alaçatı, Konak Gültepe, Buca ve Pancar gibi bölgelerde ağırlıklılar. Buralarda ciddi bir destek aldık. İzmirde bu defa AK Parti’nin zaferi geliyor. Dengeler değişiyor, İzmir’de büyük sürprize hazır olun.” şeklinde konuştu.