E okul veli bilgilendirme sistemi giriş (e-okul karne notu öğrenme)

E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları.e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler yaşadı! İşte e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi. Karne, karne notları, karne sonuçları, karne notu, karne notlarını öğrenme, karneler, karnesi, yönetim bilgi sistemi, vbs

E okul veli bilgilendirme sistemi giriş (e-okul karne notu öğrenme)
E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları.e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler tüm notlarına bakabiliyor. E-okul girişi zaman zaman yoğunluktan dolayı cevap veremiyor. İşte e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi. Karne, karne notları, karne sonuçları, karne notu, karne notlarını öğrenme, karneler, karnesi, yönetim bilgi sistemi, vbs

e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi ve e-okul veli bilgilendirme sistemi (e-okul karne 2.dönem) 2010 – 2011 eğitim öğretim yılında artık sona gelindi. 17 Haziran itibari ile karnelerini alacak olan öğrenciler uzunca bir tatile çıkacaklar. Eğitim – öğretim yılında sona yaklaşılmasıyla da e okul sisteminde yaşanan yoğunluk büyük bir artış gösterdi. Beyaz Gazete - E okul sistemi sayesinde öğrencilerin başarı durumunu yakından takip eden veliler yıl sonu başarı durumunu öğrenmek için de yine e okul sistemini kullanıyor.

e-Okul sistemi internetin Türkiye’de de hızla gelişmesinin ardından 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca hizmete sokuldu. Okul yönetim ve bilgi sistemi olan e okul sistemi öğrencinin okula başladığı andan muzun olduğu ana kadar olan tüm süreci içeriyor. Yani bir anlamda öğrencinin tüm bilgileri burada tutuluyor.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E okul veli bilgilendirme sistemi giriş (e-okul karne notu öğrenme)

E okul veli bilgilendirme sistemi giriş (e-okul karne notu öğrenme)

Çocuk bir önceki yıl başarılıyken bu yıl başarısız olduysa ne yapmalı?

Çocuklar özellikle ergenlik döneminde hızlı değişen duygusal çalkantılar yaşar. Duygusal sorunlar, aile içi çatışmalar, boşanma, arkadaş ilişkileri ve öğretmenlerle ilgili sorunlar çocuğun başarısız olmasına neden olmuş olabilir. Bu sorunlar çocukla konuşulmalı, sorunun kaynağı belirlenmeye çalışılmalıdır. Aile ile çocuk arasındaki iletişim çatışmalı hale gelmişse, bu durumda bir uzmandan yardım almakta fayda var.

Başarısızlık cezalandırılmalı mı, başarıya ödül verilmeli mi?

Başarıya ödül verilebilir. Bu ödül çok sembolik ya da duygusal temelli olursa daha iyi olacaktır. Pahalı ödüller almak yerine ”Aferin, seninle gurur duyuyorum, tebrik ederim” gibi sözlerin yanında minik hediyeler vermek daha faydalıdır. Ödüllendirmede aşırıya kaçılması ödülün değerini azaltır. Bir süre sonra öğrenci ödüle ulaşmak için başlangıçtaki heyecanı duymaz. Cezalandırma için sevdiği aktivitelere sınırlandırma getirmek işe yarayabilir. Ancak sert cezalar, çocuk ile ailenin arasının açılmasına neden olabilir. Dengeli bir ödül-ceza sistemi ideal olacaktır.

E okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerin başarı durumunu kolaylıkla görürken okulla ilgili işlemler bütünü de artık e okul sistemi sayesinde yapılıyor. Okul kaydı, öğrenci bilgilerinin ve fotoğrafının işlenmesi, okuldan okula nakil, devamsızlıkların takibi, öğrenci ders programı ve ders öğretmenine ait bilgiler de sistem içerisinde yer alıyor. Beyaz Gazete - Ayrıca SBS sınav bilgilerine de e okul sistemi sayesinde ulaşılabiliyor.

KARNELERİ KONTROL EDİN

Öğrencinin eve getirdiği karnenin e okul sistemi içerisinden kontrol edilmesini öneren uzmanlar bu sayede, oluşabilecek hataların da ortadan kaldırılacağını ifade ediyorlar. E okul ve karne arasındaki bilgilerde bir tutarsızlık olması durumunda öğrencinin eğitim gördüğü okula başvurulması gerektiğini de belirten uzmanlar bu şekilde bir ‘sağlama’ yapılmış olacağını da dile getiriyorlar.

Öğretmenlere Okul Gelişimi Semineri

Varto Kültür Merkezi‘nde düzenlenen seminere Proje Koordinasyon Merkezi (PKM) Başkan Yardımcısı Tuncay Yelboğa, OGP Koordinatörü Mustafa Yürüt, OGP Uzmanı Mithat Büyükhan, Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ve öğretmenler katıldı. Seminere konuşmacı olarak Ankara‘dan katılan okul gelişim koordinatörü Mustafa Yürüt, Okul Gelişim Programı (OGP) ile ilgili öğretmenleri bilgilendirdi.

Kayıt oranları düşük ilçelerde bunu arttırmak ve eğitim kalitesini yükseltmek için Dünya Bankası‘ndan alınan geri ödemeli bir kredi finansmanı ile gerçekleşen bir projeden istifade edilmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Yürüt, bunun Türkiye‘de geçen yıl 46 ilçede uygulandığını belirtti. Bu yıl da Varto‘nun içerisinde bulunduğu 10 yeni ilçe eklendiğini ifade eden Yürüt, "Toplam bütçesi 80 milyon euro olan projenin Varto‘ya ayırdığı para 568 bin eurodur. Bu paranın yılsonuna kadar harcanması gerekir" diye konuştu.

Seminer yapılan sunumun ardında soru cevap bölümüyle sona erdi.