Adalet Komisyonu Başkanı canlı yayında şiir okudu

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, işlerinde rasyonel olduğunu belirterek, "Bilimsel bilgi noksanlığında kolay kolay karar vermem ama tabiat insanıyım, ağaçların insanıyım, yaylanın çocuğuyum, derenin çocuğuyum. Onun için bir şairane tarafım da vardır" dedi ve canlı yayında şiir okudu.

Adalet Komisyonu Başkanı canlı yayında şiir okudu
Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Metin Özkan ve Deniz Güçer'in sunduğu Beyaz Koltuk programının bu haftaki bölümüne TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya konuk oldu. Siyaset üzerine konuşulan programın sonlarına yaklaşırken keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Özkan'ın İyimaya'ya, "Parmağınızdaki yüzük çok dikkatimi çekti, çok güzelmiş, nedir o efendim?" sorusuna İyimaya, "Anayasamızın ilgili maddelerine, özgün maddeleri kişilik değerlerinin özgünlüğünün ve mahremiyetinin korunmasıdır. Bu Sultan-i Adli olarak anılan II. Sultan Mahmut'un Türkmen dedelerine dağıttığı yüzüklerden bir tanesidir" diye cevap verdi.

BU MİLLETE CANIMIZ FEDA

Özkan'ın, "Yorucu bir süreçten çıktınız" sözü üzerine ise İyimaya, "Zor süreçlerde aktör olmak bir anlamda netameli, bir anlamda onur ve şeref. Bu milletin temel sözleşmesini hazırlama sürecinde bırakın katılmayı var olamak dahi başlı başına bir onur. Ben onu bir yorgunluk olarak görmem. En yorgun olduğum dakikalarda dahi, en yorgun olmadığım zamanların enerjisini ortaya koyabilirim. Bu millete canımız, varlığımız, birikimimiz, deneyimimiz feda olsun" şeklinde konuştu.

İyimaya, Güçer'in, "Babalar günü planınız var mı?" sorusuna, "Eve gideceğim, çocuklarımla vakit geçireceğim" karşılığını verdi.

Özkan'ın, "Hediye almayı sever misiniz?" sorusuna ise İyimaya, "Hediye almayı severim ama ben genellikle kitap alırım" dedi.

Özkan'ın, "Ne tür hediye beklersiniz karşıdan" sorusuna da İyimaya, "Hiç hediye beklentim yoktur ama bir kitap, elimde olmayan bir kitap, hele hele antika bir kitap, diyelim ki, basılmış bir nüshası olmayan, el yazması" ifadelerini kullandı.

İşlerinde, çalışmalarında rasyonel olduğunu belirten İyimaya, "Bilimsel bilgi noksanlığında kolay kolay karar vermem ama tabiat insanıyım, ağaçların insanıyım, yaylanın, çocuğuyum, derenin çocuğuyum. Onun için bir şairane tarafım da vardır. Bu ruhsal bir doluluktur" şeklinde konuştu.

Özkan'ın şiir isteği üzerine de İyimaya bir dörtlük okudu.

BEYAZ GAZETE