Küçük Kıza Fuhuş Yaptırdığı İdidasıyla 8 Kişi Gözaltında

İzmir ve Aydın‘da düzenlenen operasyonda, 17 yaşında yetiştirme yurdundan kaçan bir kıza fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla 8 kişi, onunla birlikte olduğu belirtilen 3 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

İzmir ve Aydın‘da düzenlenen operasyonda, 17 yaşında yetiştirme yurdundan kaçan bir kıza fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla 8 kişi, onunla birlikte olduğu belirtilen 3 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında İzmir ve Aydın‘da toplam 17 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan M.B. adlı kadının, müşteri temin etmek için internette ilan verdiği belirlendi.

Bir ihbarı değerlendiren İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlâk Büro Amirliği ekipleri, Hatay semtindeki bir evde kalan kadınların farklı arabalarla otellere gidip geldiğini ve fuhuş yaptığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, dün gece saat 03.00‘te Çankaya ve Alsancak semtlerindeki iki otele, üç eve ve Aydın‘da önceden belirlenen adreslere eşzamanlı baskınlar düzenledi. Fuhuş yaptıkları, aracılık ve yer temin ettikleri iddiasıyla 14 kişi yakalandı.

Polis, fuhuş yaptığı gerekçesiyle yakalananlardan S.M.‘nin 17 yaşında olduğunu belirledi. ‘‘Melis‘‘ takma adını kullandığı tespit edilen S.M., ailesinin bakamaması sebebiyle yerleştirildiği yetiştirme yurdundan kaçtığını, tanıştıktan sonra fuhşa aracılık yaptıklarını öğrendiği kadınların evinde kaldığını, bu kişilerin tehdit ve çok para kazanma vaadiyle kendisine fuhuş yaptırdığını, gidebileceği yer olmayınca da bu yaşantıyı kabul ederek yaklaşık iki yıldır sürdürdüğünü anlattığı öğrenildi. Kendisini fuhşa zorlayan ve aracılık edenlerle ilişkiye girenlerden şikayetçi oldu. Polis, incelemenin ardından küçük yaştaki kızla ilişkiye girdiği belirlenen Ö.Y. (40), E.A. (25) ve H.G.‘yi (30) de yakaladı. Sorgularının ardından S.M. ailesine teslim edilirken fuhuş yapan beş kadın serbest bırakıldı. S.M. ile yaşının küçük olduğunu bilmeden ilişki kurduklarını savunduğu öğrenilen üç zanlı da savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan diğer zanlılardan M.B., N.Ç. ve F.Y. adlı kadınlar fuhşa teşvik ve aracılık yapmak, taksi şoförleri O.T., U.O. ve D.N. kadınları fuhuş için otele götürmek, otel görevlileri A.S. ile S.G. ise fuhuş için yer temin etmek suçlamasıyla İzmir Adliyesi‘ne sevk edildi.