İsteyen Hacı Adayları Paralarını Faizsiz Finans Kurumlarına Da Yatırabilecek

Türkiye genelinde 2011 yılında hacca gidecekler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kurayla belirlendi. Kesin kayıtlar, 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak ve 1 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Türkiye genelinde 2011 yılında hacca gidecekler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kurayla belirlendi. Kesin kayıtlar, 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak ve 1 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, hacca gitmek isteyenlerin sayısının her geçen yıl arttığını ancak, Suudi Arabistan’ın belirlemiş olduğu kota nedeniyle belirli sayıda kişinin kutsal topraklara gidebildiğini söyledi. Maraşlıgil, hacı adaylarının bugüne kadar hac paralarını 3 bankaya yatırabildiklerini, izdiham sebebiyle isteyen hacıların paralarını Asya Katılım Bankası, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ve Albaraka Türk gibi faizsiz finans kurumlarına da yatırabileceklerini belirtti.

Kurada haccı çıkmayan vatandaşların üzülmemesini isteyen Maraşlıgil, “Gerçekten hacca gitmek isteyen ve niyetine alan kişiler kurada hacları çıkmasa bile niyetlerin amellerden üstün olması hasebiyle hac sevabını alırlar. Haccı çıkmayan vatandaşlar, ümitlerini, gayretlerini kesmesinler. Bekleyişlerini sürdürsünler. Çünkü haccı; kısmet, Allah’ın takdiri olarak değerlendirmek gerekir.” diye konuştu.

Kayseri’de 22 bin 791 kişinin hacca gitmek için müracaatta bulunduğunu, ancak bunlardan ilk etapta bin 666 kişinin kutsal topraklara götürülebileceğini belirten Maraşlıgil, ek kontenjan verilmesi halinde bu sayının artabileceğini açıkladı.

HACI ADAYLARI HAC PARALARINI FİNANS KURUMLARINA YATIRABİLECEK

Hacı adaylarının bugüne kadar hac paralarını 3 bankaya yatırabildiklerini ve bazı problemlerin yaşandığına dikkat çeken Maraşlıgil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı çalışmayla, hacı adaylarına Asya Katılım Bankası, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ve Albaraka Türk gibi katılım bankalarına da yatırabileceklerini bildirdi.

Bu çalışmanın, özellikle yaşanan izdihamı engelleyebilmek için gerçekleştirildiğini aktaran Maraşlıgil, hacı adaylarının sorunsuz bir şekilde kutsal topraklara gidip hac vazifelerini ihlaslı bir şekilde yerine getirebilmeleri için her türlü kolaylığın sağlanmaya çalışıldığını vurguladı.

Bunun yanı sıra bu yılki yeniliklerden birisinin de başvurularla ilgili olduğunu belirten Maraşlıgil, başvuruların il müftülüklerinde yapılabildiği gibi internetten de yapılabileceğini dile getirdi. Bu uygulamanın da izdihamın önlenmesi ve hacı adaylarına kolaylık sağlanması amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden Maraşlıgil, kayıt için gerekli evrakların il müftülüklerinden veya internetten öğrenilebileceğini açıkladı.