CHP'li Binnaz Toprak o soruya neden cevap vermedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Binnaz Toprak, canlı yayında kendisine sorulan 'Müslüman mısınız?' sorusuna yanıt vermek istemedi. “Herkes kendi inancını yaşar” diyen Toprak, bu sorunun hiç kimseye sorulamayacağını söyledi.

CHP'li Binnaz Toprak o soruya neden cevap vermedi?
Beyaz Tv’nin yeni tartışma programı Acı Kahve’nin ilk bölümünün konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Binnaz Toprak’tı. Moderatörlüğünü Özay Şendir’in yaptığı programda Binnaz Toprak Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ve Özay Şendir’in sorularını yanıtladı.

12 Haziran Genel seçimleri sonrası CHP’nin masaya yatırıldığı programda, Prof.Dr. Binnaz’a Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde yazan Al-i İmran Suresi'nin “Her canlı bir gün ölümü tadacaktır” ayetine ilişkin sözleri de hatırlatıldı.

Toprak o yazılara daha önceden de tepki geldiğini ifade ederek “İnsanların büyük bir çoğunluğu ölümden korkar. İnsanlar o mezarlıkta ki yazıya tepki gösteriyordu. Benim gezdiğim mezarlıkların hiç birinde öyle bir yazı yoktu. Ben Kabe’ye gitmedim ama, Kabe’de bile yokmuş o türden bir yazı. İslam dininde korku üzerine kurulu bir din değildir. Benim sözlerim de ayet üzerine değildi. Ancak Başbakan meydanlarda bunu bir ay yuhalattı.” dedi.

Toprak, bu kadar sorun olacağını bilse o sözleri sarf etmeyeceğini kaydederek “Ben hiçbir zaman Müslümanlığa hakaret etmiş bir insan değilim.” diye konuştu.

Bir izleyicinin göndermiş olduğu mesaj ise CHP’li Binnaz Toprak’ın moralini bozdu.
Sözkonusu izleyici mesajında, izleyici CHP’li Binnaz Toprak’ın Müslüman olup olmadığını merak ediyordu. Moderatör Özay Şendir bu mesajı Binnaz Toprak’a yöneltmekte tereddüt etse de, CHP’li Genel Başkan Yardımcısına “Binnaz Hoca Müslüman mı?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Binnaz Toprak sorulan soruya tepki göstererek “Böyle bir soru hiç kimseye sorulamaz. Herkes kendi dinini, kendi inancını yaşar. Müslüman açısından da sorulamaz, başka bir din açısından da…” diyerek “Müslüman mısınız” sorusuna yanıt vermekten kaçındı.

BEYAZ GAZETE