Zirve, Bölgenin İlk İç Mimarlık Bölümünü Açtı

Zirve Üniversitesi, bölgenin ilk İç Mimarlık Bölümü’nü açtı. Üniversite, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak.

Zirve Üniversitesi, bölgenin ilk İç Mimarlık Bölümü’nü açtı. Üniversite, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak.

Daha önce bölgenin ilk Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Denizcilik, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümlerini ve bunların yanı sıra Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni açan üniversite, bir ilke daha imza attı. Zirve, bünyesine bu kez de İç Mimarlık Bölümü’nü dâhil etti. 2011-2012 eğitim- öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak olan bölümde, son teknoloji kullanılarak, tasarım yönü güçlü iç mimarlar yetiştirilecek. Kontenjanın 600 olarak belirlendiği bölümde okumak isteyenler arasında özel yetenek sınavı yapılacak. Üniversiteye bu yıl ilk defa yüzde 25 burslu olarak öğrenci alınabildiği gibi, yüzde 50 ve yüzde 100 oranlarında da burslu okumak mümkün olabilecek. Bölümü açmadaki amaçlarını anlatan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Günümüz kent ve mimarlık konularına eleştirel yaklaşım getirebilen, mimarlığı anlama ve yorumlama bilgi ve becerilerini geliştirmiş, mesleğinin tanıdığı sosyal ve kültürel değerler oluşturabilme yetisinin bilincine varmış mimarlar yetiştirmek istiyoruz. Yeni teknolojilerle desteklenen ve İngilizce yapılan eğitim sistemiyle mezunlarımızı iş dünyasında ayrıcalıklı meslek insanları olarak hazırlayacağız." dedi. İç mimarların yaratıcı tasarımlarıyla, şehrin yaşam kalitesini belirlediğini ifade eden Kısa, "Şehrin ekonomik ve kültürel yaşamında tasarımın ve tasarımcının yeri büyük. Gaziantep’in kültürel çeşitliliğinden esinlenerek şehre ve bölgeye katkı sağlayan mimarlar yetiştireceğimiz kanaatindeyim." diye konuştu.