Denizli Kan Bağışında Üçüncü Sıraya Yükseldi

Denizli’de 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü kutlanıyor.

Denizli’de 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü kutlanıyor. Kızılay’a düzenli kan bağışlayanlara plaket ve madalya verilirken konuyla ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de bisiklet nediye edildi. Bu amaçla düzenlenen törene milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Başsavcı Kazım Arapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, daire müdürleri, gönüllü kan bağışçıları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Kızılay Şube Başkanı Habib Yıldız, Kızılay’ın 1868 yılında kurulduğunu belirterek, Denizli’nin gönüllü kan bağışında Türkiye’de üçüncü il olduğunu söyledi. Başkan Zolan da Kızılay’a katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, kan bağışının önemine değindi. Kanın parayla satın alınamadığını, bu sebeple bağışçıların insan hayatında önemli bir yer edindiğini söyledi. Milletvekili Zeybekci, kendisinin de kan bağışçısı olduğunu belirterek, Kızılay’ın dünyanın en uzak yerlerindeki âfetlerde bile yardıma koştuğunu vurgulayıp destek veren herkese teşekkür etti. Vali Erkmen de herkesin Kızılay’a destek verdiğini belirterek, “Kızılay, her türlü âfette yardıma koşuyor, yemek ve yatacak yer gibi ihtiyaçları karşılıyor. Yurtdışında da âfete uğramış insanlara sahip çıkıyor, oralarda Türkiye’yi temsil ediyor, bayrağımızı götürüyor. Kan bağışında bulunan gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bir canı kurtarmanın değeri, hiçbir şeyle ölçülemez.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kızılay Şube Başkanı Yıldız, Vali Erkmen’e desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Diğer protokol üyeleriyle uzun süredir kan bağışlayan gönüllülere de plaket ve madalya verildi. Ayrıca Kızılay ve kan bağışının önemi hakkında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de bisiklet hediye edildi.