Vatandaş, Daha İleri Demokrasi İçin Sandık Başına Koştu

Konya’da vatandaşların yaşlısı, genci her yaştan seçmen sandık başına gitti. Kimi seçmenler çocuklarıyla, kimi tekerlekli sandalyesiyle kimi de arkadaşlarının kollarında oy kullanmaya geldi.

Konya’da vatandaşların yaşlısı, genci her yaştan seçmen sandık başına gitti. Kimi seçmenler çocuklarıyla, kimi tekerlekli sandalyesiyle kimi de arkadaşlarının kollarında oy kullanmaya geldi.

İKİ GÜN ÖNCE AMELİYAT OLDU ARKADAŞLARININ KOLLARINDA SANDIĞA GELDİ

Konya’nın merkez Selçuklu İlçesinde oy kullanan Hasan Hüseyin Köse iki gün önce ameliyat geçirdi. Köse, Türkiye’nin demokratikleşmesine katkıda bulunmak için sandığa geldiğini söyledi. Köse, ‘İki gün önce ameliyat geçirdim. Şuanda da vatandaşlık görevimi yapmak, oy kullanmak için sandığa geldim. Hayırlı olmasını diliyorum seçimin. Ameliyatlı olarak sandığa gelmek zor oldu. Ancak bu bizim hepimizin düşünmesi gereken ve yapması gereken vatandaşlık görevi.”dedi.

İKİZLERİNİ ALIP SANDIĞA KOŞTU

Konyalı Alper Karaçor(38) ise ikiz çocuklarını alarak sandık başına gitti. Merkez Selçuklu ilçesi İbrahim Yapıcı İlköğretim Okulu’nda oy kullanan Karaçor, vatandaşlık görevini yapmak için çocukları Alp ve Ada’yı da alarak geldiğini söyledi. Alper Karaçor seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKYÜREK SEÇİMLERİN ÜLKEYE HAYIR GETİRMESİNİ DİLEDİ

Diğer yandan Konya’nın merkez Meram ilçesinde oyunu kullanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de 24. dönem milletvekilliği seçimlerinin Türkiye’nin aydınlık geleceği için hayırlı olmasını diledi. Akyürek eşi ve kızı ile birlikte Meram Atatürk İlköğretim Okulu’na gelen Başkan Tahir Akyürek, oyunu 2026 numaralı sandıkta kullandı.

Seçimlerin ülke için hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, kendi oyu ile seçebilmesinin öneminin dünyada bunu yapamayan ülkelerdeki olaylarla bir defa daha ortaya çıktığını söyledi. Milletin kendi özgür iradesi ile kendisini yönetecekleri seçtiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Bu büyük bir imkandır. Bunu da milletimiz en doğru şekilde kullanmaya gayret gösteriyor. Önümüzdeki sürecin milletimizin aydınlık geleceği noktasında hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.